SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATIŞLAR HALKA ARZ FİYATINA YAKLAŞTIRDI-
SORU : Naturelgaz neden düşüşte. Yeni halka arz olanlar hep tavanken bu neden düşüyor? Küçük Gönderen : Cemal Kaya25.04.2021, 13:27

Son bir yılda halka arz olan firmaların büyük çoğunluğu ciddi primler gerçekleştirdi. Ancak unutmamak gerekir ki çıkışların hep aynı ivmeyle devam edeceğini düşünmek yanılgı olacaktır. Halka arzdan alım yapanların kısa sürede gerçekleşen primi realize etmek istemesi olağan bir durumdur. Bu açıdan sert çıkışların sonrasında kâr satışı gelmesi olağandır. Kimi zaman satışlar gecikmeli gelse de kâr realizasyonu olağan yatırımcı davranışıdır. Naturelgaz için de benzer bir durum söz konusu. Geçtiğimiz mart ayında 8,50 TL’den halka arz edilen şirkete yabancılar da ilgi gösterdi. Sermayesinin yüzde 8,3’üne denk gelen payı Norges Bank Investment aldı. Halka arza diğer halka arzlar gibi yüksek bir ilgi oluşurken fiyat kısa sürede 18,18 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen kâr satışlarıyla birlikte gerileyen hisse son işlem günü olan 22 Nisan 2021 günü kapanışını 10,45 TL’den gerçekleştirdi. Satış baskısıyla birlikte arz fiyatına yaklaştı. Satışların devamı halinde halka arz rakamının altına gerilemesi de gündeme gelebilir. Alıcıların güçlenmesi halinde ise yönünü tekrar yukarı çevirmesi mümkün olacaktır. Takas verileri yabancı yatırımcının halka arzdan aldığı payları koruduğunu gösteriyor. Gaz taşıma sektöründe faaliyet yürüten Naturelgaz, bir önceli yılın altında esas faaliyet kârına sahip olsa da yatırım faaliyetleri kaleminden gelen tutarla yıl sonu kârını yüzde 202,69 oranında artırabildi. Bu noktada asıl önemli olanın esas faaliyet kârını artırabilmek olduğu göz ardı edilmemeli. Firmanın mevcut gelirini daha hızlı artırması gerekiyor.

NATURELGAZ NTGAZ

Alış0,00

Satış22,00

Gün İçi En Düşük20,36

Gün İçi En Yüksek22,30

PD/DD1,08

FK26,22

Fiyat22,00

Değişim8,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI