SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıRUTİNE GÖRE DÜŞÜŞ YILI-
SORU : Son zamanlarda DESPC sürekli aşağı gidiyor. Şirket hakkında görüşleriniz nelerdir? Gönderen : Sinan Balık 19.05.2021, 15:58

Pandemi sürecinde gıda ve sağlık kadar bilişim sektörüne de yatırımcıların ciddi bir ilgisi oldu. Yaşanan ilgi çerçevesinde Despec Bilgisayar’a ait hisseler de kayda değer çıkışlar yaşandı. Hissenin fiyatı Mart 2020’de 3,09 TL’ye kadar inerken sonrasında yükseldi ve Mart 2021’de 15,60 TL’yi gördü. Ancak geçtiğimiz ocak ayından bu yana alıcıların motivasyonunun düştüğü ve satıcıların daha aktif hale geldiği gözleniyor. Mart ayından sonraysa alıcıların daha da geriye çekilmesiyle birlikte hissedeki düşüş de belirginleşti. Son işlem günü itibariyle fiyatı 10,35 TL’den kapandı. Şirket bir yıl artan bir yıl azalan kârlılık döngüsüyle hareket ediyor. Geçtiğimiz yıl kârı artarken 2021’in ilk çeyreğinde kârda düşüş yaşandı. Performansın aynı şekilde devam etmesi halinde yıl sonunda da kârın düştüğü görülecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli bir açıklama bulunmuyor. Hem fiyat kazanç oranı hem de piyasa defter değeri sektör ortalamalarının altında yer alıyor. İlk çeyrek bilançosuna göre göstergelerin yönünü aşağıya kırması ise yatırımcı beklentisinin azaldığı şeklinde yorumlanabilir. Satış baskısının artması da bunu teyit ediyor. Mevcut seviyelerden alıcıların tekrar güç bulabilmesi için şirketle ilgili beklentiyi artıracak gelişmelerin takip edilmesi gerekiyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DESPEC BILGISAYAR DESPC

Alış0,00

Satış50,30

Gün İçi En Düşük49,76

Gün İçi En Yüksek52,50

PD/DD5,60

FK39,71

Fiyat50,30

Değişim-1,76%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI