SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıOSTİM’DEKİ TAŞINMAZLARINI SATTI-
SORU : Sanayinin içinde olan Ostim neden bu kadar güçsüz ve zayıf kalır merak ediyorum. Aydınlatırsanız sevinirim. Gönderen : Ali Rıza Öksüz05.01.2020, 23:48

Ostim Endüstriyel Yatırım, yaklaşık sekiz yıldır borsada bulunuyor ve arada aşımlarda bulunsa da düzeltilmiş verilerle 1-2,30 TL fiyat aralığında hareket ediyor. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında 2 TL’ye kadar yükseldi ve ardından gelen satışlarla birlikte tekrar yönünü aşağı çevirdi. 3 Ocak 2020 günü ise kapanışını 1,58 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin mali yapısı mercek altına alındığında düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olduğu görülüyor. Bir yıl kârı artarken ertesi yıl düşebilmekte. 2017 faaliyet döneminde ise zarar eden firma, 2018 de yine cüzi bir kâr rakamı açıkladı. Kamuyla paylaşılan son bilançosu olan 2019 dokuz aylık dönemde ise düşük bir zarar söz konusu. Firma yıl sonunda kâra geçse dahi açıklayacağı rakamın fazla olması beklenmemeli. Güçlü bir kârlılığa sahip olamaması ister istemez hisse üzerinde ciddi bir baskının oluşmasına yol açıyor. Firma, 30 Aralık 2019 günü yaptığı açıklama ile banka ve piyasaya olan borçlarını ödemek amacıyla Ostim'de bulunan taşınmazlarını 46.296.296 TL’ye sattığını duyurdu. Taşınmazlar üzerindeki ipoteğin kaldırılmasının ardından ödemenin 40 milyon TL’si 7 Ocak 2020 günü tahsil edilecek. Kalan tutar ise 12 Nisan gününe kadar tahsil edilecek. Tüm bunlardan ayrı olarak söz konusu satış işleminin önemli nitelikte işlem kapsamında olması nedeniyle yapılacak genel kurul toplantısında onaylanması gerekiyor. Toplantıda karara muhalif olan ve bunu tutanağa geçiren hissedarların ayrılma hakkı bulunuyor. Ayrılma hakkı fiyatı 1,4378 TL olarak belirlendi. Halihazırda hissenin işlem gördüğü fiyat ayrılma hakkının kullanılacağı fiyattan yüksek olması nedeniyle hissedarlar açısından satışta bulunmaya yöneltmesi beklenmemeli. Bununla birlikte işlem fiyatının ayrılma hakkı fiyatının altına kayması durumunda satış için alternatif olabilecektir.

OSTIM ENDUSTRIYEL YAT OSTIM

Alış0,00

Satış6,51

Gün İçi En Düşük5,93

Gün İçi En Yüksek6,48

PD/DD1,62

FK3,80

Fiyat6,51

Değişim9,97%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI