SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Sönmez Pamuklu hissesi hakkında bilgi verebilir misiniz? Ne zaman çıkmasını bekliyorsunuz? Gönderen : Arda Çetinkaya15.10.2019, 20:06

Sönmez Pamuklu’nun geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda bulunduğu bilahare gelen satışlarla birlikte gerilediği gözlenmekte. Hisse, sert çıkışların devamını getiremezken satışların ardından benzer şekilde sert düşüşlerle gerilemekte. Son olarak Ocak 2018’de yukarı yönlü bir hareket sergilenirken hisse, 7,69 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise aynı hızla değer yitirdi. Mayıs 2018’den bu yanaysa 3-3,81 TL fiyat aralığında yatayda hareket ediyor. Hissede geçmişte yaşanan fiyat hareketlerinin benzerinin gözlenmesi muhtemel olmakla birlikte asıl önemli olanın istikrarlı bir çıkış olduğu unutulmamalı. Bunun için de şirketin düzenli bir kârlılığa sahip olabilmesi şart. Açıklanan son iki yılın bilançosu incelendiğinde kârında zayıflama olduğu görülüyor. Son açıklanan 2019 altı aylık bilançosuna göre şirket esas faaliyetleriyle ilgili kârlılığındaki zayıflamasını sürdürüyor. Ancak yatırım faaliyeti kaleminden gelen gelirle birlikte dönem sonunda kârı artmakta. Söz konusu gelirle yıl sonunda da kârını artırma ihtimali olsa da asıl önemli olanın varlık satışından elde edilen gelir olmamalı. Esas faaliyetlerinden dolayı kârını büyütemediği taktirde hissede düzenli bir artış beklenmemeli.

SONMEZ PAMUKLU SNPAM

Alış0,00

Satış101,80

Gün İçi En Düşük82,85

Gün İçi En Yüksek85,70

PD/DD23,29

FK146,81

Fiyat101,80

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI