SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISMI BÖLÜNMEYLE İKİ ŞİRKET KURUYOR-
SORU : Ensari Deri Gıda için beklentiler ne yönde? Hareket önceki zirveye kadar sürer mi? Gönderen : Melis Kanalmaz16.11.2023, 18:12

Mart 2022’de borsaya gelen şirketlerden biri olan Ensari Gıda, deri ve benzeri ürünler alanında faaliyet yürütüyor. Hisse, borsaya geldikten sonra bir süre yatayda hareket etti. Geçtiğimiz nisan ayından itibaren ise güçlü bir çıkış sergiledi. Aynı süreçte piyasanın genelinde yaşanan çıkış hisseyi de olumlu yönde destekledi. Fiyatı 3 Nisan 2023 günü 6,19 TL’ye kadar düşse de geçtiğimiz ekim ayında en yüksek 46,28 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte hızlı bir düşüş yaşayan hisse şimdilerde de 26,60 TL seviyelerinde bulunuyor. Her ne kadar zirvesinin yüzde 42,5 aşağısında olsa da ilk açılış fiyatına göre hâlâ yüzde 453 yukarıda bulunuyor. Şirketin mali verileri incelendiğindeyse son iki yılda kârında belirgin bir artış olduğunu gözlemekteyiz. Şüphesiz bunda hisselerin halka arz olmasının etkisi göz ardı edilmemeli. Firmanın 2023 dokuz aylık faaliyet dönemindeyse dönem sonu kârı yüzde 19,25 gerileyerek 22,96 milyon TL’ye indi. Kârın düşmesinde 73,9 milyon TL tutarındaki finansman gideri kalemi içerindeki faiz ve kur farkı giderlerinin ağırlığı hissediliyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Tekirdağ Ergene’de bulunan 49.138 metrekare arsasıyla ilgili. Firma arsa üzerine yapmayı planladığı işyerleri kompleksiyle ilgili görüşmelere başladığını duyurdu. Bir diğer gelişme ise kısmı bölünme yoluyla iştirak edeceği iki şirketle alakalı. Birinci iştiraki olacak Ensari Un firmasına halihazırda gayri faal olarak duran un fabrikasını içindeki tüm makinalarıyla birlikte devredecek ve söz konusu iştirakin yüzde 100 hissedarı olacak. Aynı şekilde yine bünyesinde gayri faal durumda olan 1 katlı prefabrik binayı da ambalaj üretiminde bulunmak üzere Nexus Sentetik Çuval Ambalaj’a devrederken yine yüzde 100 hissedarı olacak. Her iki iştirakin kısmı bölünme yoluyla kurulmasına SPK gerekli onayı verdi.

ENSARI DERI ENSRI

Alış0,00

Satış26,56

Gün İçi En Düşük26,18

Gün İçi En Yüksek27,46

PD/DD1,35

FK4,88

Fiyat26,56

Değişim-2,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI