E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiNvidia, Wayve Technologies'e yatırım yapacak---

Nvidia, Wayve Technologies'e yatırım yapacak

Nvidia, Wayve Technologies'e yatırım yapacak
07 Mayıs 2024 - 07:00 borsagundem.com

Nvidia, otonom sürüş teknolojileri şirketi Wayve Technologies'e yatırım yapacak

ABD'li çip üreticisi Nvidia, otonom sürüş teknolojisini otomobillere yerleştirmek isteyen İngiliz girişimi Wayve Technologies Ltd'ye yatırım yapacak.

Nvidia, Wayve Technologies'in 1,05 milyar dolarlık finansman turuna katılıyor.

Wayve Technologies'in yatırım turu Avrupalı bir yapay zeka şirketi için şimdiye kadarki en büyük yatırım turu oldu. Tur, SoftBank Group Corp. tarafından yönetildi ve mevcut yatırımcı Microsoft Corp. daha fazla fon sağladı. Bu fon temin turunda değerleme açıklanmadı.

SAP ve NVIDIA'dan yapay zeka alanında iş birliği

 

Nvidia İsrailli şirketi satın alıyor

 

Nvidia hisseleri şirketin yeni yapay zeka işlemcisiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Mayıs 2024 09:18

    bu firma ciddi biçimde anakartlar ekran kartlar vb yani PC lerin diğer teknolojık cihazların beyni gibi  parçaları üretiyor. aklıma gelen şu oldu. Taaa bir kaç yıl önceleri Çin anakartlar üreti. bu anakartlar dönemım en iyilerinden. Bazı firmalar ayda parası olan kurumlar en gelişmiş bu ürünleri alıp bilgisayar sistemlerinde kullandı. bankalar, devlet kurumlarım, ileri teknolojı firmaları, yaızlım firmalar silikon vadide bazı kişiler. Yani çok iyi parça, çok iyi kullanım performans var . Neyse :inli firma bunları sattı sattı sattı. Fakat, i.inde özel bir port oldugu, bu kartları kullananların pc ye uzakdan erişim yapılıp yazılımlar, üretimler, kritik bilgiler, vb silikon vadisinde bile bir çok proje çin tarafından izlenıp, dıaşrdan mudahale edilıp, kopyalanıp çalındı. :D şimdi gelecekde ne olur bu cihazlarla ? cinayetmi işlenir ?  hukuk ne der ? bilir kişi nasıl olur ?  teknolojı üretim hırsızlı nasıl gelişir ? global hukuk ne yapar ? felan filan