SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKENDİ AHENGİNDE DENGELİ BÜYÜYOR -
SORU : İpek Enerji’yi dört yıldır taşıyorum. Bir türlü yüzüm gülmedi. Sizce ne olur? Gönderen : İsmail Karadeniz11.03.2024, 19:03

Borsada alım yapmadan önce yatırımcının stratejisini belirlemesi önemlidir. Bu strateji, sadece hisse seçiminizi belirlemeyi değil aynı zamanda alacağınız risk düzeyini de netleştirmenizi gerektirir. Yatırımcının kaldıramayacağı yüksek riskli hisseler her şeyden önce stres düzeyinizi artıracağı için tavsiye edilecek bir durum değildir. Öte yandan Hissede dört yıl beklediğinize göre uzun vadeli yatırım perspektifini benimsediğiniz anlaşılıyor. Uzun vadede büyüyen firmaların takip edilmesi doğru bir yaklaşımdır. Tabi agresif büyüyen şirketler kadar kendi iç döngüsünde makul ölçüde büyüyen firmalar da var. İpek Enerji gibi ölçülü büyüyen bir şirketi tercih etmek yüksek riskten kaçınmak anlamına gelir. Böyle bir şirketin hızlı çıkış kaydedebilmesi rutinin dışında bir gelişim kaydetmesi ya da dışardan yüksek bir nakit girişi ile söz konusu olabilir. Şirket dengeli büyüyen firmalar arasında risk fiyat performansı makul bir görünüm sergiliyor. Hissenin fiyatı Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle 60 kuruş seviyesinde bulunurken şimdilerde 43,82 TL’den işlem görüyor. Bu itibarla mevcut performansın yeterli gelmemesi halinde daha agresif büyüyen şirketleri göz önüne alman gerekiyor. Tabi bu tür şirketlerin de riskinin daha yüksek olacağını göz ardı etmemelisin.

IPEK DOGAL ENERJI IPEKE

Alış0,00

Satış41,76

Gün İçi En Düşük39,40

Gün İçi En Yüksek42,58

PD/DD3,25

FK11,45

Fiyat41,76

Değişim5,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI