E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiScope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti---

Scope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti

Scope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti
28 Nisan 2024 - 23:07 borsagundem.com

Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunun görünümünü "durağan"dan "pozitif"e revize etti. Uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notu "B-" yerel para cinsinden notu ise "B" olarak teyit edildi.

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönlü revize etti.

Scope Ratings'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notu "B-" yerel para cinsinden notu "B" olarak teyit edildi.

Scope, kredi notunun görünümünü "durağan"dan "pozitif"e revize etti.

Açıklamada, görünümün revize edilmesinin, ekonominin kademeli olarak yeniden dengelenmesini destekleyen, daha kalıcı ve daha kısıtlayıcı bir politika duruşu sergilenmesi nedeniyle olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu değerlendirmelere yer verildi:

"Scope Ratings GmbH (Scope) bugün Türkiye'nin B- olan yabancı para cinsinden uzun vadeli ihraççı ve üst düzey teminatsız borç notlarını teyit etmiştir. Türkiye'nin yerel para cinsinden uzun vadeli ihraççı ve kıdemli teminatsız borç notları B olarak teyit edilmiştir. Türkiye'nin hem yabancı hem de yerel para cinsinden uzun vadeli notlarının görünümü Durağan'dan Pozitif'e revize edilmiştir. Kısa vadeli ihraççı notları yabancı ve yerel para cinsinden S-4 olarak teyit edilmiş ve görünümleri Durağan olarak belirlenmiştir.

Türkiye'nin uzun vadeli kredi notlarına ilişkin görünümün Pozitif olarak revize edilmesi, Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra başlatılan politika değişikliğinin sürdürülmesini yansıtmaktadır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) etkili bir enflasyon hedeflemesi sergileyerek politikanın tersine dönme riskini azaltmıştır. Türkiye'nin daha kısıtlayıcı bir para politikası uygulaması, iyileştirilmiş bütçe disiplini ile birleştiğinde, ekonominin kademeli olarak yeniden dengelenmesini desteklemekte ve ödemeler dengesi ve/veya mali kriz olasılığını azaltmaktadır."

Fitch Ratings'ten Türkiye değerlendirmesi: Politika tutarlılığı kilit önemde

 

Fitch Ratings'ten Türkiye değerlendirmesi

 

IMF: Türkiye'nin reform programını destekliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)