SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCI PAYINI AZALTTI-
SORU : IPEKE karını arttırdı ama düşüyor. Ne kadar zaman oldu bir türlü yükselemedi. Sebebi sizce nedir? Gönderen : Mehmet Sezer08.12.2020, 15:43

Borsada sermayesi düşük ve sığ hisselerde gözlenen ciddi primler karşısında BIST 100 Endeksine dahil hisselerdeki yükselişler daha mütevazı boyutta kaldı. Ancak bunu sorun olarak görmemeli. Nihayetinde iktisadi verilerle uyuşmayan BIST 100 Endeksi dışındaki hisselerde görülen abartılı çıkışlar. Söz konusu yükselişlerin bir noktadan sonra aynı hızla aşağıya kayması göz ardı edilmemesi gereken bir ihtimal. Bu anlamıyla hisselerle ilgili değerlendirme yaparken spekülatif hisselerle kıyaslamada bulunmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Neticede hissenin fiyatı ile şirketin mali yapısı arasında bir dengenin olup olmadığının gözlenmesi daha yerinde bir bakış açısı olacaktır. Bu çerçevede İpek Enerji’nin fiyat seyri takip edildiğinde Temmuz 2020’de en yüksek 15,78 TL’ye kadar yükseldiği sonrasında düştüğü gözleniyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 7,48. Piyasa defter değeri ise 2,19. Oranlar sektör ortalamaları ile uyumlu. Diğer taraftan geçmiş ortalamaları ile de benzer bir seyir izliyor. Şirketin kârlılığındaysa yükselen ivme korunuyor. Son açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda yüzde 8,05 oranında bir artış söz konusu. Göstergeler uzun vadede hissenin makul seviyede olduğu yönünde sinyaller üretiyor. Ancak özellikle yabancı satışları hisse üzerinde baskıya yol açıyor. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 27,82’si yabancı saklamasında bulunurken oran şimdilerde yüzde 10,50 seviyesinde. Satışların durması hissenin yönelimini tekrar yukarı çevirmesinde etkili olacaktır.

IPEK DOGAL ENERJI IPEKE

Alış0,00

Satış41,76

Gün İçi En Düşük39,40

Gün İçi En Yüksek42,58

PD/DD3,25

FK11,45

Fiyat41,76

Değişim5,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI