SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRLILIKTA BÜYÜME SÜRÜYOR -
SORU : Teknosa’nın bu fiyatlarda kalmasının sebebi nedir? Daha yüksek olması gerekmez mi? Gönderen : Serkan Eray28.05.2023, 14:15

Şirketlerin temel gayesi gelir ve neticesinde de kâr elde edebilmektir. Eğer bir firma gelir ve kârını büyütebiliyorsa hissesinin değeri de onunla paralel yükselecektir. Bu itibarla firmaların sürekli kârlarını büyütme çabası içinde olmaları gerektiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bu faaliyet sürecinde şirketin performansı ile hissenin fiyatı arasında zaman zaman makas açılmaları gündeme gelebilmekte. Ancak bu açılmalar bazen artıp bezen azalsa da uzun vadede belli bir uyum içinde olduğu göz ardı edilmemeli. Bu nedenle şirket kâr edemediği süreçte fiyatının değer kaybetmesi olağan bir durum olduğu gibi kâr ürettiği süreçte de değer artışı öne çıkacaktır. Teknosa’nın fiyat seyri takip edildiğinde de Mayıs 2019’da en düşük seviyesi 1,21 TL’ye kadar gerilediği sonrasında arada büyük düzeltmeler olsa da yükselişini sürdürdüğü gözleniyor. Aralık 2022’de en yüksek 32,14 TL’ye kadar çıkan hisse tekrar düzeltmeye giderken son işlem gününde kapanışını 16,26 TL’den gerçekleştirdi. Teknosa, 2020’den bu yana kâr üretiyor ve her yıl kârını artırıyor. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrek mali verilerinde de yüzde 145 oranında dönem kârında artış söz konusu. Gelirlerini artırmayı başaran şirketin aynı ivmeyi sürdürmesi halinde yıl sonunda da kârdaki artışını devam ettirmesi mümkün olacaktır.

TEKNOSA IC VE DIS TICARET TKNSA

Alış0,00

Satış40,76

Gün İçi En Düşük39,42

Gün İçi En Yüksek40,78

PD/DD3,19

FK10,96

Fiyat40,76

Değişim2,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI