SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDAKİ DÜŞÜŞ FİYATA YANSIYOR -
SORU : Geçen yıl mart ayında Smart hissesini aldım. Hisse sürekli düşüyor. Ne zaman yükselmeye başlar acaba? Gönderen : Hatice Yılmaz13.02.2022, 14:53

Piyasada işlem gören hisselerin piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak değerinin artması kadar düşmesi olağandır. Borsadaki iniş çıkışlarla birlikte hisselerde de yukarı ya da aşağı yönlü dalgalanmalar yaşanabilir. Hatta bazı dönemlerde hisselerde yaşanan dalgalanmalarda abartıya kaçmalar da olabilmekte. Ancak uzun vadede bir hissenin yönelimini belirleyen ana unsur şirketin mali yapısıdır. Gelir ve kârda istikrarlı bir büyüme söz konusu ise hissenin fiyatının da uzun vadede yükselmesi için uygun zeminin var olduğundan bahsedilecektir. Smartiks Yazılım’ın mali verileri göz önüne alındığında bu noktada yeterli olmadığı görülüyor. Firma, 2020 faaliyet döneminde kârını düşürürken son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda da kârda gerileme sürüyor. Yılın son çeyreğinde bir değişimin olmaması halinde 2021 yıl sonu bilançosunda da zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacak. Şirketin son iki yıldaki kâr gerilemesi bu çerçevede hissenin fiyatına yansıyor. Ocak 2020’de en yüksek 12,62 TL’ye kadar çıkarken sonrasında arada çıkışlar yaşansa da sürekli geriledi. Şimdilerde de 5,04 TL seviyelerinde işlem görüyor.

SMARTIKS YAZILIM SMART

Alış0,00

Satış48,06

Gün İçi En Düşük46,90

Gün İçi En Yüksek50,45

PD/DD11,28

FK32,77

Fiyat48,06

Değişim2,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI