SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRA GEÇTİĞİ GÖZLENMELİ-
SORU : Avod uzun süredir takip ediyorum. Bir türlü cesaret edip girememiştim. Ta ki bugüne kadar. Bir cesaret geldi ve bugün alma şansı buldum. Bu kağıdın kısa ve uzun süreli geleceğini nasıl görüyorsunuz? Gönderen : Abdullah Pala03.10.2021, 12:40

Günlük gerçekleştirilen aktivitelerde olduğu gibi borsada da alınan kararlarda duyguların etkisinin olmadığını söylemek yanlış olacaktır. Ne kadar duygulardan arınarak işlem yapılması yönünde öneriler olsa da nihayetinde yatırımcıların duygularını bir tarafa bırakarak karar verme yetisi hayli zayıf kalmakta. Bu nedenledir ki borsada finansal kurallara uygun karar verilmesi yönündeki tavsiyelerde bir noktadan sonra etkisini yitirmekte ve yerini sempati, cesaret, korku gibi farklı hissiyatlar alabilmekte. Bu gerçekliğe rağmen borsada işlem yaparken finansal verilerle hareket edilmesine öncelik verilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Ticari performansı nazara alındığında Avod’un istenen düzeyde bir yeterliliğe sahip olduğunu söylemek zor. Şirket, son beş yılın dördünde zarar etti. Açıklanan 2021 altı aylık bilançosunda da zarar artarak devam ediyor. Mevcut performanstan ötürü özsermayesi ekside olmamakla birlikte sermayesinin gerisinde bulunuyor. Yüksek finansman giderleri oluşan zararda etkili. Borçluluk yapısını düzeltebilmesi halinde kâra geçebilme imkanı da artabilecek. Hissenin performansı ise geçtiğimiz bir yılı geçkin sürede ciddi bir dalgalanma yaşadı. Mart 2020’de en düşük 1,31 TL’ye kadar inen hisse Ekim 2020’de 13,70 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise gelen satışlarla birlikte Temmuz 2021’de 4,27 TL’ye geriledi. Hissede son iki ayda daha ziyade alıcıların aktif olduğu bir piyasa söz konusu. Alıcıların aktif olması ile satıcılar dengelenmiş görünüyor. Ancak çıkışın yaşanabilmesi için alıcıların güçlenebilmesi şart. Alıcıların uzun vadede enerjilerinin koruyabilmesinin ise kârlı yapıyla yakından alakalı olduğu göz ardı edilmemeli.

A.V.O.D GIDA VE TARIM AVOD

Alış0,00

Satış3,75

Gün İçi En Düşük3,63

Gün İçi En Yüksek3,70

PD/DD2,19

FK12,68

Fiyat3,75

Değişim3,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI