SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : AVOD hissesindeki bedelli talebi ne oldu? Neden açıklanmadı? Bedelli sonrası ne olur? Gönderen : Mustafa Damar26.03.2019, 22:17

Sermayesinin yüzde 84’ü borsada işlem gören Avod, son beş ayda oldukça dalgalı bir seyir izledi. Hisse, geçtiğimiz kasım ayında 68 kuruştan işlem görürken yaşanan çıkıla birlikte 4,48 TL’ye kadar yükseldi. 7 Kasım 2019 günü nominal değerinin altında işlem görürken aynı gün yüzde 10 iştiraki konumundaki Avod Altın Madencilik’in Çorum’daki maden sahasında 174 milyon dolarlık bakır rezervi tespit edildiğini duyurdu. Açıklamayla birlikte hissenin fiyatı da hızla yükseldi. İşletme giderleri ve harcamalar düşüldükten sonra 96 Milyon dolarlık net kâr elde edileceği bilgisini paylaştı. Söz konusu iştirakin sermayesinin 200 bin TL olduğu göz önüne alındığında anılan ocaktaki madenin çıkarılması için yeterli mali güce sahip olunup olunmadığı hakkında net bir bilgi verilmese de haberi satın alanların etkisiyle hissede ciddi bir değer artışı yaşandı. Çıkış sırasında 92-95 kuruş aralığında geri alım programı kapsamında daha önce alınan yüzde 5,56 oranındaki şirket payları bu arada elden çıkarıldı. Firma ayrıca ocak ayında yaptığı genel kurul toplantısıyla iştirakteki diğer yüzde 90 payı 55 milyon TL’ye satın aldı ve böylece sermayenin tamamına sahip oldu. Diğer taraftan kaynak yaratabilmek gayesiyle şubat ayında 90 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 140 milyon TL nakit artırarak 230 milyon TL’ye yükseltmek için SPK’ya başvuruda bulundu. Henüz SPK’dan onay gelmiş değil. Kısa sürelerde yaşanan hızlı gelişmeler yatırımcının başını döndürürken hissenin fiyatı da zirvesini test ettiği 12 Aralık 2018’den sonra aşağıya kaydı. Şimdilerde 1,54 TL’den işlem gören hisse, mevcut seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Değer kaybına ilave olarak bedelli sermaye artırımının gerçekleşmesi halinde yatırımcının cebinden çıkacak ilave nakit ise satış baskısını artırabilecektir.

A.V.O.D GIDA VE TARIM AVOD

Alış0,00

Satış3,39

Gün İçi En Düşük3,33

Gün İçi En Yüksek3,40

PD/DD1,98

FK11,47

Fiyat3,39

Değişim2,11%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI