SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR ETMESİ GEREKİYOR-
SORU : TSGYO hissesinin brüt takasta olup olmadığını öğrenemedim. Bununla ilgili bir haber bulamadım. Bu hisse brüt takasa girdi ise brüt takası ne zaman sona eriyor? Gönderen : Ali Can 23.05.2021, 11:34

Brüt takas uygulaması, alınacak hissenin tutarı kadar meblağın hesapta nakit tutulması anlamına gelir. Eğer alınacak hissenin tutarı hesapta bulunmuyorsa alım da yapılamaz. Bu anlamıyla brüt takasa konu hisselerin günlük alım satıma konu edilmesi mümkün değildir. Bugün alınan hisse ancak ertesi gün satılabilir. Kısa sürede yüksek volatilitenin olduğu hisselerde SPK brüt takas uygulamasını getirebilmekte. Burada amaç bireysel yatırımcıların olası mağduriyetini önlemektir. TSKB GMYO hissesinde de geçmişte brüt takas uygulamasının devreye alındığı zamanlar oldu. Son olarak 19 Nisan - 3 Mayıs 2021 döneminde brüt takas uygulaması geçerli iken şimdilerde böylesi bir kısıtlama söz konusu değil. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin 2020 faaliyet döneminde ciddi çıkış yaptığını not etmek gerekiyor. Hareket 3 Şubat 2021 günü 6,89 TL’ye kadar sürdü. Sonrasındaysa kâr satışları etkili oldu ve şimdilerde de 4,07 TL’den işlem görüyor. Hissenin fiyatı Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 72 kuruşa kadar inmişti. Bu itibarla gördüğü zirvenin gerisine düşse de son bir yıldaki primin hâlâ yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ticari performansıysa hissenin çıkışıyla uygunluk göstermiyor. Son beş yılda sadece bir kez kâr edebildi. Kalan dört yılda zarar söz konusu. Son açıklanan 2021 üç aylık dönemde de zarar sürüyor. Firma ise 2018’den bu yana iki defa bedelli sermaye artırımına giderek mali yapısını toparlama çabası içinde. Son olarak geçtiğimiz yıl yüzde 66,67 oranında bedelli sermaye artırımına giderek yaklaşık 200 milyon TL tutarında bir fon sağladı. Elde edilen bu kaynağın tamamı finansal borçlarının azaltılmasında kullanıldı. Gerçekleştirilen bedelliye rağmen son bilançosuna göre hâlâ özvarlıklarının sermayesinin gerisinde olması ise dikkatlerden kaçmıyor. Şirketin güçlü ve istikrarlı bir kârlılık yapısına kavuşabilmesi önemli.

TSKB GMYO TSGYO

Alış0,00

Satış11,57

Gün İçi En Düşük10,65

Gün İçi En Yüksek11,71

PD/DD2,24

FK20,99

Fiyat11,57

Değişim7,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI