SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİYLE BORÇLARINI AZALTACAK -
SORU : TSGYO çıkıyor gibi yapıyor ama düşüyor. Hisseyle ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Fatih Alper22.07.2020, 19:15

Uzun süre yatayda inişli çıkışlı seyirde bulunan TSKB GYO, özellikle son bir yılda kayda değer çıkış gerçekleştirdi. Geçtiğimiz mart ayından itibaren ise kayda değer bir çıkışı söz konusu. Hisse, 19 Mart 2020 günü en düşük 1,04 TL’yi test ederken 3 Haziran 2020 günü 4,13 TL’ye yükseldi. Sonrasında ise gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Gözlenen haziran ayından bu yana dalgalı şekilde düştüğü yönünde. Ancak hareket mart ayından bu yana alındığında ise son bir aydaki düşüşe rağmen ciddi bir çıkışın yaşandığını not etmeli. Şimdilerde şirketin gündeminde olan ana konu ise gerçekleşecek bedelli sermaye artırımı. Firma, halihazıra sahip olduğu 300 milyon TL çıkarılmış sermayesini nakit yüzde 66,66 oranında artırarak 500 milyon TL’ye yükseltecek. Konuyla ilgili SPK’ya başvuruda bulunurken iznin ardından sermaye artırımı gerçekleştirilecek. Bedelli sermaye artırımının ana gerekçesi ise borçluluk yapısının azaltılması. Elde edilecek fonun büyük kısmı yaklaşık 279 milyon TL seviyesindeki borcun azaltılmasında kullanılacak. Ayrıca elde edilecek kaynak işletme faaliyetlerinde de kullanılacağı belirtildi. Şirketin borçlarını minimize edebilmesi uzun bir aradan sonra ilk defa kâra geçtiği 2019’daki kârlılığını sürdürmesine de olanak tanıyabilecektir. Zira firma, esas faaliyetlerinden kâr etse de geçmiş yıllarda yüksek olan finansal giderlerden dolayı çok zaman zarara döndü. Borçluluğun azaltılması finansal giderleri düşürürken kârlı bir yapının da sürekliliği yönündeki ihtimali güçlendirecektir.

TSKB GMYO TSGYO

Alış0,00

Satış12,33

Gün İçi En Düşük12,16

Gün İçi En Yüksek12,75

PD/DD2,39

FK22,37

Fiyat12,33

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI