E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivStellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 düştü---

Stellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 düştü

Stellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 düştü
30 Nisan 2024 - 10:25 borsagundem.com

Otomobil üreticisi Stellantis N.V.'nin ilk çeyrek net geliri yıllık bazda yüzde 12 düşüş yaşadı.

Dünyanın önde gelen araç üreticilerinden Stellantis N.V. 2024 yılının ilk çeyreğindeki net gelirinin bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12 düşüşle 41,7 milyar euro olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Konsolide sevkiyatlar bir önceki yıla göre yüzde 10 azalarak 1,3 milyona geriledi. Şirket toplam yeni araç envanterini 1,4 milyon adet olarak belirledi. Bataryalı elektrikli araç (BEV) ve hafif elektrikli araç satışları yıllık bazda sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 13 arttı.

CFO Natalie Knight, "2024 yılının ilk çeyreğinde, yeni platformlarda üretilen yeni nesil ürün portföyümüzdeki geçişler nedeniyle yıldan yıla sevkiyat ve net gelir karşılaştırmaları zor olsa da, müşteri satışlarının sevkiyatları geride bırakmasıyla temel ticari dinamiklerde belirgin iyileşmeler sağlıyoruz. 2024 yılının ilk çeyreğinde, 18'i BEV olmak üzere 25 modelden oluşan tüm yıl lansman planımızın dört yeni modelini tanıttık ve bunun yılın ikinci yarısında önemli ölçüde iyileştirilmiş büyüme ve karlılık için zemin hazırladığına inanıyoruz" dedi.

Agrotech, elektrikli otomobil devinin hisselerini satın alıyor

 

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobilinin fiyatı belli oldu

 

Audi, elektrik otomobil stratejisini sürdürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)