SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Avrasya Gayrimenkul hissesinde kademeli bir çıkış görüyorum. Bu çıkışın devamı olur mu sizce? Gönderen : Bülent Yetkin 04.08.2019, 21:28

Avrasya Gayrimenkul zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunan bilahare aynı sertlikle geriye gelen bir niteliğe sahip. Son olarak Temmuz 2017’de en yüksek 6,49 TL’ye kadar yükseldi ve bilahare aynı hızla geri geldi. Bu yılın ocak ayına gelindiğindeyse nominal değerinin altına kaydı. Son olarak 17 Ocak 2019 günü en düşük 81 kuruşa kadar indi. Ocak ayından itibaren de piyasadaki genel çıkış ivmesine uyumlu bir hareket sergileyerek yönünü yukarı çevirdi ve nominal değerinin üzerine çıkmayı başardı. Şubat ayıdan bu yana dalgalı bir hareket gerçekleştirirken her defasında düşüşlerde taban yukarıda oluşuyor. Bu da hissenin yönünün yukarıya dönük olmasına olanak tanıyor. Şirketin fiyat hareketinden ayrı olarak mali yapısı incelendiğindeyse istikrarsız bir kârlılık dikkat çekmekte. Firmanın bir yıl kârı artarken ertesi yıl düşüyor. Son olarak geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde kârını düşüren şirketin bu yıl artış gerçekleştirmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Açıklanan 2019 altı aylık bilançosu incelendiğinde de beklentiye uygun şekilde kârdaki artışın gerçekleştiği görülüyor. Kaynağı takip edildiğindeyse diğer faaliyet gelirinden elde edilen tutarla kârın arttığı gözleniyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin içinde yer aldığı sektörün genel olarak düşük performansa sahip olduğu göz ardı edilmemeli. Söz konusu durum hissede zaman zaman çıkışlar olsa da bunun istikrarlı şekilde devamının gelememesine yol açmakta.

AVRASYA GMYO AVGYO

Alış0,00

Satış8,99

Gün İçi En Düşük8,61

Gün İçi En Yüksek9,09

PD/DD1,33

FK4,28

Fiyat8,99

Değişim3,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI