SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİMTİYAZLI PAYLARIN DEVİR KAYITLARI DÜZELTİLECEK -
SORU : Hub Girişim buradan dönecek mi? Tekrar bedelli ihtimali gündemde olabilir mi? Gönderen : Mehmet Çoban21.01.2024, 22:05

Borsada uzun vadede güvenli kazanmanın yolu büyüme potansiyeli yüksek şirketlere yatırımdan geçer. Yapılması gerekense gelir ve kârlılığı istikrarlı büyüyen şirketleri tespit edebilmektir. Eğer bir firma büyüyorsa hissesinin değerlenme potansiyeli de artacaktır. Kârlılığını artıramayan ya da zarar eden bir şirketin normal piyasa koşullarında yükselmesi beklenmemeli. Hub Girişim, ağırlıklı olarak teknoloji ve inovasyon odaklı portföy yapısına sahip bir şirket. Kuşkusuz yenilikçi fikirler süreç içinde değer kazanabilir ve beklenmedik yüksek kazançlara imkan tanıyabilir. Aynı şekilde arzu edilen sonuçları sağlayamadığı noktada ciddi kayıplar da gündeme gelecektir. Hub Girişim son üç yılın ilk ikisinde kârını artırırken geçtiğimiz 2022 faaliyet döneminde düşürdü. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet dönemindeyse zarar söz konusu. Bununla birlikte firmanın geçmiş yıllarda da dokuz aylık dönemlerde zarar açıkladığı yıl sonlarında kâra döndüğünü not etmek gerekir. Bu itibarla 2023 yıl sonu mali verilerinde de kâra geçmesi muhtemel. Ancak 2023 dokuz aylık dönem sonu zararının yüzde 40,86 oranında artırarak 8,1 milyon TL’ye çıkmış olması yıl sonu mali verileri üzerinde önemli bir baskı olsa gerek. 2011 yılından bu yana dört kez bedelli üç kez de bedelsiz sermaye artırımına giden şirketin yakın tarihli açıklamaları arasında sermaye artırımı kararı bulunmuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise sermayesinin yüzde 10’una denk gelen ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunu seçme imtiyazı tanıyan payların devriyle alakalı. SPK, 18 Ocak 2024 tarihli haftalık bülteninde detay bilgi vermemekle birlikte Şirketin yüzde 14,52 oranında hissedarı Namık Kemal Gökalp ile iki ortağın 7 Eylül 2023 günü imtiyazlı payları almış olmalarına dikkat çekerek diğer ortaklara pay alımı için çağrıda bulunma taleplerini reddetti. Kurul ayrıca imtiyazlı payların devrine ilişkin MKK’daki kayıtların düzeltilmesini istedi.

HUB GIRISIM HUBVC

Alış0,00

Satış12,41

Gün İçi En Düşük12,25

Gün İçi En Yüksek12,58

PD/DD2,63

FK0,00

Fiyat12,41

Değişim0,89%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI