SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞÜŞ TRENDİNDE HAREKET EDİYOR-
SORU : Hub Girişim hissesinde aylardır beklemekteyim. Bir yıl daha bekleyebilirim. 40’lı seviyeler bu hisse için çok mu uzak? Gönderen : Ahmet Deniz31.08.2021, 17:12

Bir hisseye ilgiyi artıran temel unsur beklentidir. Beklentinin dayanağı farklılık gösterse de ana unsur şirketin gelir ve kârlılığının artacağına olan inançtır. Büyümenin somut dayanağı varsa beklenti için güçlü bir nedenin varlığından bahsedilebilecektir. Aksi durumda ise bu beklenti daha ziyade spekülatif düzeyde kalacaktır. Hub Girişim’in geçmiş mali verilerinin işaret ettiği husus düzensiz bir karlılığa sahip olduğu yönünde. Geride kalan üç yılda bir kârı artarken ertesi yıl düştü. Geçtiğimiz yıl kârını artıran şirketin açıklanan 2021 altı aylık bilançosundaysa kârda düşüş gözleniyor. Önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da kârın gerilediğini gözlemek şaşırtıcı olmayacaktır. Hissenin fiyatı ise Ocak 2020’de düzeltilmiş verilerle en yüksek seviyesi 33,82 TL’ye kadar çıktıktan sonra arada yukarı atakları olsa da sürekli geriledi. Gelinen aşamada 10,26 TL seviyelerinde işlem görüyor. Arada tutunma çabaları gözlense de satış baskısının daha ağır bastığı görülüyor. Hissenin yönünü yukarı çevirecek bir gelişme ya da açıklama ise bulunmuyor.

HUB GIRISIM HUBVC

Alış0,00

Satış12,99

Gün İçi En Düşük12,69

Gün İçi En Yüksek13,25

PD/DD2,76

FK0,00

Fiyat12,99

Değişim0,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI