SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİLK ÇEYREKTE KÂRI DÜŞTÜ-
SORU : Ceo Event Medya yatırımcısı zarar ediyor. Hissede neden geri alım yapılmıyor? Hisseyle ilgili bilgi alabilir miyim? Gönderen : Hakan Koza10.08.2023, 20:21

Kimi zaman şirketler kendi hisselerinden geri alım yapmak gayesi ile karar alıp fon ayırabilmekte. Bundaki gaye ise farklı olabilmekte. Kârlı ve büyüyen şirketler kendi hissesini iyi bir yatırım aracı olarak görebilir. Başka yatırım programı da olmaması durumunda elindeki nakdi değerlendirmek için kendi hissesini geri alabilir. Bu şekilde elindeki nakdi değerlendirdiği gibi dolaylı olarak hissedarın temettü oranını da yükseltmiş olur. Öte yandan kârlılığı olmayan şirketlerin düşen ya da zayıf kalan hisseyi desteklemek gayesiyle alım kararı vermesi mümkündür. Ancak bu tür alımlar aynı zamanda eleştirilerin hedefi de olabilmekte. Zira ederinin üzerinde bir fiyatla alım yaparak dolaylı olarak ortağını zarara uğratmış olabilmekte. Bu itibarla kârlılığa sahip olmayan firmaların kriz dönemlerindeki müdahaleler dışında alımda bulunması eleştirilere sebep olabilmekte. Ceo Event Medya son iki yılda önceki yıllara göre kârını arttırdığı gözleniyor. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrekte ise kârını yüzde 59 düşürdü. Bu itibarla istikrarlı bir büyümeden bahsetmek zor. Son kapanışına göre gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranının düşük olmadığı görülüyor. Şirket borsaya 2019 yılında gelirken geçen süre zarfında sadece geçtiğimiz yıl nakit temettü ödemesinde bulundu. Hisse başına brüt 50 kuruş kâr payı verirken 2020 yılında ise bedelsiz sermaye artırımına gitmişti. Bu itibarla düzenli temettü ödemesi olmadığı gibi kârlılığında da istikrarlı bir artış gözlenmediğini not etmekte yarar var.

CEO EVENT MEDYA CEOEM

Alış0,00

Satış17,97

Gün İçi En Düşük17,76

Gün İçi En Yüksek18,20

PD/DD4,59

FK12,63

Fiyat17,97

Değişim-0,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI