SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : CEOEM hissesiyle ilgili görüşünüzü öğrenebilir miyim? Hissedeki çıkış bana iyi geliyor. Sizce yatırım yapılabilir mi? Gönderen : Levent Genç30.06.2019, 20:36

Ceo Event Medya, geçtiğimiz mayıs sonu itibariyle borsada işlem görmeye başladı. Şirketin kuruluşu ise Eylül 2016. Bu anlamıyla borsaya hızlı bir giriş yaptığı söylenebilir. Bundan sonrasında ileriye dönük nasıl bir ticari performans sergileyeceği hakkında fikir yürütmek oldukça zor. Zira bir şirketin geçmiş performansı ileriye dönük önemli sinyaller verir. Ceo Event’in ise ileriye dönük bu noktada dayanak yapılacak güçlü verileri bulunmuyor. Şirketin açıklanan faaliyetleri arasında medya etkinlik, organizasyon, tanıtım, reklam, halkla ilişkiler, turizm, kamuoyu araştırması, gibi faaliyetler sayılmakta. Seminer, kongre, kokteyl, davet, parti, kutlama, düğün gibi her türden etkinlerin organizasyonu faaliyetleri arasında sayılıyor. Bu etkinlikler belli bir yatırımdan ziyade ticari ilişkilerin gücü ile yakından alakalı bulunuyor. Belli bir ürünün üretilmemesi sabit yatırımı minimum seviyede tutarken ileriye dönük gelir riskini de artırıyor. Zira verilen hizmetlerin her zaman için farklı bir firmaya kanalize olma riski bulunuyor. Neticede şirketin oldukça yeni olması ticari performansının ne boyutta olacağı noktasında öngörüyü zayıflatıyor. Bilançosuna bakıldığındaysa geçtiğimiz yıl kârını artırması olumlu değerlendirilse de halka arzdan kaynaklı bir beklentinin etkisini göz ardı etmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak geçtiğimiz mayıs ayında yapılan halka arz neticesinde hisse 4,80 TL’den halka arz edildi. Hisse halihazırda 5,25 TL’den işlem görüyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Olçok, ise halka arzdan elde edilen gelirin yurt içi ve yurt dışı yatırımlarda kullanılacağını belirtiyor. Ancak ne tür bir yatırım olacağı hakkında detay bilgi verilmedi. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin piyasa defter değeri ise 2,56 gibi yüksek bir oranda seyrediyor. Hissede belli bir artış gözlense de ekonomik temellere dayalı uzun vadeli bir çıkış için henüz yeterli işaret ya da veri alınabilmiş değil. Bu nedenle olası bir alım risk içereceğini göz ardı etmemeli.

CEO EVENT MEDYA CEOEM

Alış0,00

Satış17,42

Gün İçi En Düşük17,08

Gün İçi En Yüksek17,41

PD/DD4,45

FK12,24

Fiyat17,42

Değişim1,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI