SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİ AYDIR YÜKSELİYOR-
SORU : Halk Bankası son birkaç yıldır temettü ödemesi veya bedelsiz vermiyor. Biriken karlar nasıl değerlendiriliyor? Sonraki yıllarda 3-4 yılın birikenleri mi değerlendirilir? Gönderen : Ergin Boğan24.04.2022, 14:03

Şirketler elde ettikleri kârı ihtiyaç duydukları şekilde değerlendirebilirler. Bu çerçevede yedek akçelere aktarıp kullanmaları mümkündür. Aynı şekilde bedelsiz sermaye artırımı yoluyla mali yapılarını güçlendirebilecekleri gibi nakit temettü ödemesiyle ortaklarına kârı payı vermeleri de olasılıklar arasında yer alır. Halk Bankası, 2018 yılına kadar düzenli nakit temettüsü ödeyen firmalar arasında yer aldı. Sonrasında ise kâr payını bünyede tutmayı tercih etti. Banka Mayıs 2020 ve Mart 2022’de ise tahsisli olmak üzere bedelli sermaye artırımına gitti. Her iki sermaye artırımının ardından bankanın sermayesindeki Türkiye Varlık Fonu’nun payı yüzde 87,70’e çıktı. Ayrıca bankanın geri alım programı kapsamında aldığı yüzde 1,30 oranında pay da bulunmakta. Diğer hissedarların payı ise yüzde 11 ile sınırlı. Halkbank’ın geçtiğimiz yıl kârında düşüş yaşandı. Sektöre yönelik bu yıl daha iyi bir performans beklentisi hakim. Bu açısından Halkbank’ın da kârını artırması beklenmeli. 2013 yılından bu yana sürekli düşen bir eğilim sergileyen hissenin fiyatı geçtiğimiz şubat ayının son haftasından başlayan bir çıkışı var. Yatırımcı söz konusu çıkışın devam edip etmeyeceğini merak ediyor. 24 Şubat 2022 günü en düşük 4,23 TL’ye kadar inen hisse, 22 Nisan günü en yüksek 6,46 TL’ye kadar yükseldi. Son günde yaşanan genel satış dalgasından hisse de etkilendi. Kapanışını 5,84 TL’den gerçekleştirdi. Sektördeki canlılığın sürmesi hissede bir süre düzeltme olsa da çıkışın sürmesine olanak verecektir.

T. HALK BANKASI HALKB

Alış0,00

Satış15,92

Gün İçi En Düşük15,46

Gün İçi En Yüksek16,30

PD/DD0,62

FK7,82

Fiyat15,92

Değişim3,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI