SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSEDE VOLATİLİTE TEDBİRLERİ DEVREDE -
SORU : ISFIN’in son üç yıldaki aylık fiyat hareketlerinden genel seyrini nasıl yorumlarsınız? Gönderen : Müge Batmaz18.08.2022, 17:47

Yatırımcılar hisse senetlerin geçmiş fiyatını günlük, haftalık, aylık ya da yıllık verilerle takip edebilir. Her bir veri seti yatırımcıya farklı bir bakış açısı verir. Aylık ya da üzeri süreli verilerle hisselerin fiyatını takip edenler daha ziyade uzun vadeli beklentilerle hareket eden yatırımcı gurubu olarak tanımlanabilir. İş Finansal Kiralama, Mart 2000’den bu yana borsada işlem gören hisselerden biri. Hissenin fiyat seyri geçmişten günümüze takip edildiğinde 2016 yılına kadar yatayda bir seyir ile hareket ettiğini görebilmekteyiz. Üçer aylık periyotlarla fiyat seyri takip edildiğindeyse 4-6 yıl arasında kanalını bir üst banda taşıdığı ancak yatay seyrin devam ettiği görülmekte. Söz konusu kanalın bir üste taşınması ise daha ziyade enflasyonun fiyat üzerindeki etkisi olarak yorumlanabilir. Bununla birlikte 2016’dan başlayarak fiyat hareketinin ivme kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Hisse her ne kadar 2019’da aşırı bir çıkış sergilemiş olsa da Mart 2018- Ağustos 2022 döneminde açılan marj aralığıyla birlikte yine yatay bir kanal içinde hareket etmekte. Hisseye günlük verilerle bakıldığında ise geride kalan bir ayda ciddi bir artış kaydettiği görülecektir. Gerçekleşen yüzde 86,17 artışla birlikte 18 Ağustos 2022 günü kapanışını 6,46 TL’den kapattı. Hissenin teknik olarak 6 TL seviyesinde önemli bir direnci vardı. Bu seviyenin üzerinde kalmayı başarması halinde artık söz konusu fiyat destek bölgesi olarak çalışacak. Tüm bunlardan ayrı olarak yüksek volatilite nedeniyle 16 Eylül 2022 günü mesai sonuna kadar hissede brüt takas ile birlikte kredili işlem ve açığa satış yasağı tedbiri devrede olacak.

IS FIN.KIR. ISFIN

Alış0,00

Satış11,75

Gün İçi En Düşük11,65

Gün İçi En Yüksek12,13

PD/DD1,21

FK4,62

Fiyat11,75

Değişim-2,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI