SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDALGA BOYLARI YÜKSELDİ-
SORU : Işfin’in bulunması gereken yerde olmadığını düşünüyorum. Baskılayan şey nedir? Niçin yükselmiyor? Düşünceniz benim için önemli. Gönderen : Ömer Pekel04.03.2020, 20:13

İş Finansal Kiralama son iki yılda oldukça dalgalı bir seyir izlerken geçmiş yıllarla kıyaslandığında dalga boyunun arttığı gözlenmekte. Hisse, bu süre zarfında arada yukarı yönlü sert çıkışlarda bulunsa da devamını getireme noktasında zorlandı ve her defasında gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydı. Geçtiğimiz yıl en yüksek 9,90 TL’ye kadar çıkan hisse, Şubat 2020’de en yüksek 4,64 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen satışla birlikte geriledi. Halihazırda 3,26 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin tekrar yönünü yukarı çevirebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi önemli. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse 2019 yılında kârını düşürdüğü görülüyor. Son açıklanan 2019 yıl sonu bilançosuna göre kârdaki düşüş yüzde 57,33 seviyesinde bulunuyor. Önceki yıllardaki kâr artışına rağmen firmanın şimdilerdeki zayıf performansı ister istemez hisse üzerinde baskıya yol açıyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı ise 26,89. Oran her ne kadar sektör ortalamasının altında bulunsa da BIST 100 Endeksinin ortalaması olan 9,30 göz önüne alındığında hayli yüksek kaçmakta. Aynı şekilde hissenin kendi geçmiş f/k ortalamasının da üzerinde bulunması, belli bir baskının oluşmasına sebep olacaktır. Bu baskının hafifleyebilmesi için kârda istikrarlı bir artış önemli.

IS FIN.KIR. ISFIN

Alış0,00

Satış10,36

Gün İçi En Düşük10,19

Gün İçi En Yüksek10,37

PD/DD1,06

FK4,08

Fiyat10,36

Değişim1,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI