SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHAZMEDEREK YÜKSELİYOR-
SORU : Yükselen Çelik’in doğru dürüst yükseldiğini göremedim. Neden çıkışı zayıf kalıyor? Gönderen : İsmail Kahraman04.09.2022, 18:51

Kasım 2019’da borsaya gelen Yükselen Çelik, arada geçen zaman diliminde kademeli bir çıkış sergiledi. Hissenin ilk açılış fiyatı, 14 Kasım 2019 günü düzeltilmiş verilerle 1,82 TL’ye denk geliyor. Şimdilerde ise 9,08 TL seviyelerinde bulunuyor. Uzunca bir süre yatayda dalgalı bir hareket sergileyen hisse, sonrasında gerçekleştirdiği atakla birlikte bir üst banda çıktı. Ardından tekrar yatay kanalda hareket eden bir dalgalanma sergiledi. Son olarak geçtiğimiz mart-nisan döneminde yukarı atakta bulunsa da akabinde yine yatayda dalgalı bir seyir yaşandı. Firmanın mali verilerine bakıldığındaysa geçen seneye kadar üç yıl düşen bir kârlılık gözlendi. 2021 faaliyet dönemindeyse kayda değer bir kâr artışı yaşandı. Bir önceki yıl 12,7 milyon TL olan kârı, geçtiğimiz yıl 109,1 milyon TL’ye yükseldi. Bu yılın ilk yarısında da kârdaki artışın devam etmesi olumlu. Firma, dönem sonu kârını yüzde 274,9 oranında artırarak 118,9 milyon TL’ye çıkardı. İvmesinde bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârındaki büyümenin yaşandığını gözlemek mümkün olacak. Şirketin kârındaki artışın istikrarlı şekilde devam edebilmesi hissenin fiyatına uzun vadede yansıması beklenmeli. Şirketin mali verilerindeki olumlu seyir verilere de yansıyor. Son kapanış fiyatında göre hissenin göstergeleri makul seviyelerde bulunuyor. Bununla birlikte 2,94 olan piyasa defter değerinin sektör ortalamasının üzerinde kaldığını not etmekte yarar var.

YUKSELEN CELIK YKSLN

Alış0,00

Satış23,02

Gün İçi En Düşük22,60

Gün İçi En Yüksek24,42

PD/DD6,79

FK52,16

Fiyat23,02

Değişim-0,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI