SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATAYDA DALGALI SEYREDİYOR-
SORU : Yükselen Çelik’te bilanço yaklaşıyor. Artan çelik fiyatlarına karşın hissenin satış ve faaliyet durumu da göz önüne alındığında hisse için olumlu bir hareket bekleyebilir miyiz? Gönderen : Ömer Aksoy27.07.2021, 17:44

Bir şirketi değerli kılan gelir yaratabilme gücü ile bu geliri kâra dönüştürme yeteneğidir. Eğer şirket hem gelirini hem de kârını büyütebiliyorsa kaçınılmaz olarak yatırımcının ilgisini üzerine çekecektir. Neticede ticaretin temel kuralı ortada kâr eden bir firma varsa ona ilgi de olacaktır. Gelir yaratan ve kârını büyüten şirket beraberinde değerini artıracaktır. Ortakları da bu artan değerden kaçınılmaz olarak istifade edecektir. Bu temettü yoluyla olabileceği gibi hissenin değerlenmesi yoluyla da söz konusu olabilir. Yükselen Çelik’in geçmiş dört yıllık verisi incelendiğinde bir yıl artan ertesi yıl düşen bir kârlılıkla hareket ettiği görülecektir. Geçtiğimiz yıl azalan kârlılık nazara alındığında rutinin devamı halinde bu yıl kârda büyüme yaşanması yüksek olasılık. Açıklanan 2021 üç aylık bilançosunda da gelir ve kârdaki artışın gözlenmesi rutine uygun şekilde sürecin devam ettiği görülüyor. Performansın devamı halinde yıl sonunda da kâr artışı mümkün olacaktır. Kasım 2019’da borsaya gelen Yükselen Çelik, birçok hisse gibi Mart 2020’de ciddi bir artış kaydetti. Temmuz 2020’de düzeltilmiş verilerle 6,08 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa yatayda dalgalı bir seyir yaşandı. Hissenin tekrar yönünü yukarı çevirebilmesi için büyümenin devam edeceğine dair yatırımcısına güçlü sinyal verebilmesi önemli. Firma, 9 Temmuz 2021 günü yaptığı açıklamadaysa halka arzdan gelen fonun yüzde 30’unun yatırıma ayrıldığını belirtirken fonun tamamının kullanıldığını belirtti.

YUKSELEN CELIK YKSLN

Alış0,00

Satış22,16

Gün İçi En Düşük22,08

Gün İçi En Yüksek22,72

PD/DD6,53

FK50,21

Fiyat22,16

Değişim-0,63%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI