SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATTA ABARTILI ÇIKIŞ VAR-
SORU : Cosmos Yatırım Holding’in alt pazar başvurusunda ne zaman sonuç alınır ya da olumlu sonuç alınır mı? Gönderen : Mehmet Özen29.03.2023, 18:32

Eski unvanı ile Cosmos Yatırım Ortaklığı şimdiki unvanıyla Cosmos Yatırım Holding, Haziran 2013’te esas faaliyet değişikliğine gitmişti. Şirket anılan tarihte yatırım ortaklığı statüsünden çıkıp yatırım holdingine dönüşünce pazar değişikliği de gündeme gelmişti. Hisse, Haziran 2013’te eski adıyla Gözaltı Pazarı şimdiki adıyla Yakın İzleme Pazarı’na alınmıştı. Halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan şirket, geçtiğimiz aralık ayında Alt Pazarda işlem görmek için Borsa İstanbul’a başvuruda bulundu. Firma, Alt Pazar’da işlem görmek için gerekli şartların oluştuğu düşüncesinde olsa da arada geçen yaklaşık üç ayı aşkın zaman diliminde Borsa İstanbul’dan henüz olumlu bir dönüş gelmedi. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçmiş mali tabloları incelendiğinde son iki yılda artan bir kârlılık gözlenmekte. Firmanın artan kârdan güçle pazar değişikliği talebinde bulunduğu anlaşılıyor. Cosmos Yatırım Holding’in elde ettiği kâr neticesinde özvarlık yapısının daha da güçlendiğini gözlemekteyiz. Hissenin fiyatı ise özellikle Temmuz 2022’den sonra abartılı bir artış kaydetti. 5 Temmuz 2022 günü en düşük 9,71 TL seviyesinde olan fiyatı Ocak 2023’te 127,60 TL’ye kadar yükseldi. Buradan gelen satışlarla gerilerken son kapanışını 78 TL’den gerçekleştirdi. Sektör ortalamaları nazara alındığında, zirvesinin gerisinde olsa da mevcut fiyatın düşük olmadığını not etmek gerekiyor. Hissenin fiyat kazanç oranı 32,46 olurken sektör ortalaması 4,14 seviyesinde bulunuyor. Piyasa defter değeri ise 21,29 gibi hayli yüksek bir seviyede bulunuyor. Sektör ortalaması ise 1,72. Göstergeler sektör ortalamalarının hali üzerinde bir oranla işlem gördüğünü gösteriyor. hissenin şirketin mali performansının üzerinde bir fiyatlamayla işlem gördüğünü gösteriyor.

COSMOS YAT. HOLDING COSMO

Alış0,00

Satış150,90

Gün İçi En Düşük137,10

Gün İçi En Yüksek151,90

PD/DD40,83

FK1.913,58

Fiyat150,90

Değişim9,27%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI