E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da ekmeğe zam!---

Ankara'da ekmeğe zam!

Ankara'da ekmeğe zam!
01 Mayıs 2024 - 16:35 borsagundem.com

Ankara’da 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldığı ifade edildi.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, bugünden geçerli olmak üzere ekmek fiyatlarına getirilen yüzde 25 oranındaki ücret artışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara’da ekmeğe yılbaşında zam yapılmasını istediklerini fakat zammın ötelendiğini ifade eden Alnıaçık, şu sözleri dile getirdi:

“Ankara’da ekmeğin yılbaşında 10 TL olması gerekiyordu çünkü yılbaşında, fırında çalışan işçilere yüzde 58 zam yapıldı. Ankara’da fırın işçileri Tek Gıda İş Sendikası’na üyedir. Haliyle sendika ile yüzde 58 üzerinden anlaştık. Fakat yılbaşında bize bu zam verilmedi ve ötelendi. Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık.”

Ankara’da 200 gramlık ekmek 10 TL’den, 400 gramlık Ata ekmeği 20 TL’den satılacak. 200 gram kepekli, tam buğday ve çavdar ekmekleri ile çiçek ekmeğin fiyatı 15 TL olarak belirlendi.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yapıldı

 

Türkiye genelinde ekmek fiyatı 5 lira

 

İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL01 Mayıs 2024 22:19

    Allandıra pullandıra mansuru seçtik oda gereğini yaptı. Zam yağmurları  milletin sofrasından başladı.

  • Mucise Reis : )01 Mayıs 2024 21:29

    bisküvi aldım25 tl :D ...Neyse biri karşıma çıkmıştu daha yeni ekmek parası ekmek parasi abi dedi... Kaç para senin ekmek dedim ? durdu 5 tl.. 10 tll  dedi. yahu ekmeğin fiyatını bilmiyorsun, ekmek parası topluyorsun nasıl bu iş dedil başladı gülmeye :D .. o misal. ekmeğin ne fiyatını ne gr mını bu yönetenler bilmez... ama yokluk bilen ekmeğin gr mınıda bilir, içi doyurucumu deilmi  tokmu tutar, çabukmu bayatlar onuda bilir... Hatta ekmek alınıp bayatlatılırki, az ekmek tüketilsin evlerde diye uğraşır. Bence belediye ekmek fırınlarına özel kanun çıkmalı kdv siz un almalı, kdv siz satmalı yada elektırk doğalgaz vb kdv siz ötv siz olmalı. sgk ödemelerinde devlet özel indirim yapmalı ekmek üreten mekanlara. özel kararname ile bu desteklenmeli. özellikle 2024 de bu fakirlikte ekmek önemli. yazın salça sür karnın doyar, domates biber ye köyde yaşarsan kopar tarladan karnın doyar. Ekmek yiyenler var sadece ekmek...

  • E.g.01 Mayıs 2024 18:10

    METAL 5 TL PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ 2 TANESİ İLE ANCAK BİR EKMEK ALINABİLİR-BİR ADET METAL PARAYLA ANKARADA BİR EKMEK ALABİLMEK İÇİN DEĞERİ 10 TL OLAN METAL PARA BASILMALIDIR HATTA 20-50 TL METAL PARALAR DA PİYASAYA SÜRÜLMELİDİR

  • Bik01 Mayıs 2024 17:21

    İstanbul'da aylardır ekmek 10 TL.