SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖZSERMAYE DAHA DA GÜÇLENMELİ-
SORU : Cosmos Yatırım Ortaklığı’nın hissesinde olan nedir? Bu kadar düşmesini normal kabul etmek doğru olur mu? Eğer normalse daha da iner mi? Gönderen : Hasan Irmak08.01.2020, 20:33

Cosmos Yatırım Ortaklığı, Eylül 2019’da başladığı çıkışla birlikte hızla değer kazandı ve 13 Aralık günü en yüksek 2,54 TL’yi gördü. Sonrasında ise düşerken 8 Ocak 2020 günü kapanışını 1,92 TL’den tamamladı. Halihazırda düşüş baskısı devam ediyor. Satışların aynı şekilde sürmesi halinde hissedeki değer kaybının da devam ettiği gözlenecektir. Yatırım holding statüsünde olan şirkete ait hisseler Yakın İzleme Pazarında bulunuyor. Son iki yılda elde ettiği kârla birlikte şirketin özsermayesi eksiden kurtulmuş görünüyor. Ancak mali yapının toparlandığından bahsetmek için çok erken. Son açıkladığı bilançosunda da kârdaki artışın devam etmesi olumlu bir durum ve mali yapının güçlenmesine olanak tanıyor. Bununla birlikte gelişmeler firmanın Yakın İzleme Pazarından çıkmasına yeter güçte değil. Bu da hissenin spekülatif harekette bulunmaya açık bir hale getirmekte. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin piyasa göstergeleri uyumlu sinyaller üretmiyor. Son kapanışa göre FK oranı 4,5 ve bu oran sektör ortalamasının altında bulunsa da 4 olan piyasa defter değeri de hayli yüksek. Söz konusu durum hisseye temkinli yaklaşılmasını zorunlu kılıyor.

COSMOS YAT. HOLDING COSMO

Alış0,00

Satış139,40

Gün İçi En Düşük137,50

Gün İçi En Yüksek146,40

PD/DD37,72

FK1.767,75

Fiyat139,40

Değişim-3,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI