SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDESTEK BÖLGESİNDE -
SORU : Hangi hissenin brüt takasta olduğunu nasıl öğreneceğim? Mesela Cosmo hissesi brüt takasta mı? Gönderen : Serdar Özen 20.12.2021, 19:30

Gerek hisse senedi piyasası gerekse işlem gören şirketlere yönelik veriler farklı kaynaklardan üretilse de bunları bir arada barındıran farklı mecralar bulunabilmekte. Şirket haberleri resmi olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alır. Piyasaya yönelik verileri ise Borsa İstanbul’un internet sitesinde takip etmek mümkün. Ancak farklı mecralardaki ham verileri bireysel yatırımcıların bir araya getirerek değerlendirmeye gitmesi ciddi bir zaman sarfiyatına yol açabilecektir. Bunun yerine aracı kurumların kendi belirledikleri politikaları çerçevesinde üretilen raporlarla sitelerinde yer alan haber ve gelişmelerin takip edilmesi önemli bir alternatiftir. Öte yandan daha gelişkin verileri profesyonel hizmet sunan veri kuruluşlarından temin etmek de bir diğer alternatiftir. Kuşkusuz tüm bunlardan ayrı olarak basın ve medya kuruluşlarından da haber ve verilerin temin edilmesi mümkündür. Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan Cosmos Yatırım Holding’e ait veri ve bilgiler de yukarıda sayılan alternatif mecralardan takip edilebilir. Sermayesinin yüzde 51’i takas saklamasında bulunan şirket, geçtiğimiz yıl kârını düşürdü. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda kârında artış olsa da göstergeler düşük değil. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri son iki bilanço döneminde geriledi. Ancak buna rağmen sektör ortalamalarının üzerinde seyrediyor. Son işlem günü kapanışını 8,75 TL’den kapatan hisse, teknik olarak destek bölgesinde bulunuyor. Mevcut seviyelerde tutunamaması halinde satışların yoğunlaşması gündeme gelebilecektir.

COSMOS YAT. HOLDING COSMO

Alış0,00

Satış132,90

Gün İçi En Düşük132,40

Gün İçi En Yüksek136,00

PD/DD35,96

FK1.685,32

Fiyat132,90

Değişim-1,34%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI