SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıEMİR PAKETİ TEDBİRİ DEVREYE GİRDİ-
SORU : MTRYO hissesi için düşünceniz nedir? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Gönderen : Mehmet Can26.09.2023, 19:59

Metro Yatırım Ortaklığı, düzensiz bir kârlılığa sahip bulunuyor. Şirket geride kalan beş yılın ilkinde zarar açıklarken son dört yılda kârı arttığı ya da düştüğü yıllar da oldu. Son olarak geçtiğimiz yıl ise kayda değer oranda artan bir kârlılık gözlendi. Şirket bu yılın ilk yarısında ise zarar açıkladı. Cirodaki artışa rağmen oluşan zararda maliyet ve giderlerdeki artışın daha yüksek gerçekleşmesi etkili oldu. Hissenin fiyatı ise geçtiğimiz mayıs ayından bu yana ciddi bir artış gerçekleştirdi. Söz konusu yükselişte piyasanın genelinde gözlenen çıkışın etkili olduğu görülüyor. Mayıs 2023’te en düşük 2,80 TL’ye kadar inerken şimdilerde 7,71 TL seviyelerinde işlem görüyor. 13 Eylül 2023 günü zirvesini test ettiği 10,49 TL’nin ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte hissede düzeltme yaşanıyor. Metro Yatırım Ortaklığı’nda ileriye dönük güçlü ve istikrarlı bir çıkış olabilmesi için her şeyden önce düzenli bir gelir ve kâr büyümesinin gözlenebilmesi önemli. Şirket ise bugüne kadar söz konusu performansı gerçekleştirebilmiş değil. Tüm bunlardan ayrı olarak hissede yaşanan yüksek volatiliteden kaynaklı olarak tedbirler devreye girebilmekte. Son olarak 13 Eylül günü emir paketi tedbiri devreye girdi. Hisseye yönelik daha önce açığa satış, kredili işlem ve brüt takas tedbirleri devreye alınmıştı.

METRO YAT. ORT. MTRYO

Alış0,00

Satış8,60

Gün İçi En Düşük8,45

Gün İçi En Yüksek8,65

PD/DD1,38

FK2,46

Fiyat8,60

Değişim0,58%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI