SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKENDİ PERFORMANSINI YETERSİZ GÖRDÜ-
SORU : Metro Yatırım Ortaklığı hissesi iki yıldır eziliyor. Yatırımcısı çok mağdur. Lütfen bilgi verin. Gönderen : Özge Güvenler07.03.2022, 19:00

Metro Yatırım Ortaklığı’nın zaman zaman yukarı yönlü sert hareketleri olabiliyor. Bu çıkışların ardından ise yine aynı ivmeyle geri geliyor. Hisse daha ziyade spekülatif hareketleriyle dikkat çekiyor. Son olarak düzeltilmiş verilerle Ekim-Aralık 2019’da 70 kuruştan 5,11 TL’ye kadar çıktı ve ardından yönünü aşağı çevirdi. Hissenin son iki yılda benzer bir çıkış sergileyememesinde pandemi sürecinde farklı birçok hissenin prim yapmasının etkisi bulunuyor. BIST 100 Endeksi dışındaki diğer hisselerde yaşanan hareketlilik bu hisseye yönelik ilgiyi düşürdü. Şimdilerde 1,44 TL’den işlem gören hissenin uzun vadede güçlü bir çıkış sergileyebilmesi için kârını büyütebilmesi önemli. Geçtiğimiz yıl kârını artırmayı başarmakla birlikte oluşan rakamın bir önceki yılın gerisinde kaldığını not etmekte yarar var. Esasen şirket de performansını yetersiz görmekte. Geçtiğimiz yıl portföy getirisi yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleşirken karşılaştırma ölçütü getirisi olan yüzde 19,87’nin gerisinde kaldı. Firma nispi getirinin eksi yüzde 6,57 olduğunu ifade ederken performansını yetersiz bulduğunu ifade etti. Bu anlamıyla kârdaki artış olumlu olsa da yatırımcının uzun vadeli yönelimi için daha fazlasına ihtiyaç olduğunu not etmek gerekiyor.

METRO YAT. ORT. MTRYO

Alış0,00

Satış8,53

Gün İçi En Düşük8,45

Gün İçi En Yüksek8,65

PD/DD1,36

FK2,44

Fiyat8,53

Değişim-0,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI