E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Toplumu germeyin, yararı yok!---

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Toplumu germeyin, yararı yok!

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Toplumu germeyin, yararı yok!
29 Nisan 2024 - 10:46 borsagundem.com

Prof. Dr. Ahmet Ercan haber ajanslarını hedef alarak, "Bazı ajanslar sürekli olarak İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak haberi yapıyorlar. Bunların hiçbirinin bilimsel tabanı, haber niteliği yoktur. Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok." dedi.

Yer bilimcilerin ‘Eli kulağında’, ‘Her an gerçekleşebilir’ dediği büyük İstanbul depremine ilişkin değerlendirmeleriyle bilim dünyasının tepkisini çeken Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan benzer yönde mesajlar vermeye devam ediyor.

X (Twitter) hesabından sabaha karşı 04.03’te bir paylaşım yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depremine ilişkin kamuoyunu uyaran basın yayın kuruluşlarını hedef aldı. 

Ahmet Ercan, bazı ajansların sürekli olarak “İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak” haberleri yaptığını belirterek, büyük İstanbul depremine yönelik beklentinin bilimsel tabanı olmadığını öne sürdü. Prof. Dr. Ercan bir adım daha ileri giderek büyük İstanbul depremine yönelik içeriklerin “haber değeri olmadığını” ifade ederek “Lütfen toplumu germeyin” çağrısı yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın sabaha karşı yaptığı paylaşım şöyle:

"Bazı ajanslar sürekli olarak İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak haberi yapıyorlar. Bunların hiçbirinin bilimsel tabanı, kanıtı, ayrıca haber niteliği yoktur. Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok."

Aynı konuda ilerleyen saatlerde, sabah 07.53’te bir başka paylaşım yapan Ahmet Ercan, “Her gün deprem olacak demeye gerek yok” derken şöyle devam etti:

"Halk ile yönetenlerin deprem bilinci var. Ancak, halkçı, yetkin yönetim, halkın yaşam güvencesi için yatırım, halkın kendi evini güçlendirecek durumu var mı? Asıl soru bu? Batı’da buna toplumcu devlet deniyor. Söyleyemem; dilimiz tutuk."

Erdoğan: Deprem siyaset üstü bir konudur

 

Görür'den deprem kuşağında değişiklik uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA29 Nisan 2024 11:07

    Deprem ve doğal afetleri yüce ALLAH yapar ...İnsanlar yüce ALLAH tan uzaklaştırdıkca bizler cezalar verir.İnsanların kendilerine dikkat etmesi lazım.LUT KAVMİ de bu yüzden dünya dan silmiştir yüce ALLAH.onlar neler yaptı maddi olarak çok zenginler idi azdılar yüce ALLAH ın ipine ve emirlerine sıksıkı sarılacakları yerde fuhuş, oğlancı oldular her türlü men edelin suç ve günahları işleyince belalanı bolup dünya dan silinmişlerdir.

  • zülfikara cevap29 Nisan 2024 16:38

    islam bilimi emreder,japonya sürekli 8 şiddetinde salanıyor kimse zarar görmüyor çünkü bilimden ayrılmıyor,islam adına konuşup dinimize zarar verme...

  • Mucise Reis : )29 Nisan 2024 11:01

    hocam ne içtiniz ? toplumun gerilmemesi için 2024 yılında dünya devi Türkiye nasıl evler yapmalı ? gidin ailini zile şuan 50 yaşıdna bir evde oturun bakalım. Depreme gerek varmı gerilmek için ? nasıl bu ünvanları alıp gravat takıp konuşuyonuz ?  yeni yaşanan bir depremde onca okumuş doktor hemşire binalarda rahmetli olmuş ve hizmet verecek devlet kurumlu yeişmiş personli iptal duruma düşmüş yara saramamıştır.  o kadar vahiç bir açıklama ki. maden uzmansın kaç devlet binasını hazır buluyorsun ? olasi deprem yangın sel afet vb senoryolarda ? uyku uyudum, uyandım aklıma fikir geldi yazayım mı dıyorsun ? önderin nedir ? bol bol dua mı etsın bu insanlar ? çözüm nedir ?  guney illerde yabancı askeri hareketlılıgı derler, istanvulda depremde yunanistandan abd-yunan askerleri gelebilir mi? yardım bahanesi ile onlarc ada yıgınağı yaptılar askeri... :D uzman o, biz değil. vardır bildiği.