SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıEK GELİR KANALLARI AÇABİLMELİ-
SORU : Flap hissesini 2018 yılında aldım ve o günden beri bekliyorum. Hisse, bayağı düştü. Bu saatten sonra ne yol önerirsiniz? Daha da hisse alıp ortalamayı aşağı mı çekeyim? Yoksa zararına da olsa satıp çıkmalı mıyım? Gönderen : Dursun Aslan27.06.2021, 11:31

Borsada işlem yaparken dayanak gerekçenin iyi belirlenmesi gerekir. Neticede alım işlemine götüren gerekçede değişim yoksa ilk verilen kararda da farklılaşmak için bir neden de olmayacaktır. Öte yandan yanlış bir gerekçeye dayandırılmış işlem olabileceği gibi herhangi bir gerekçe olmadan da sadece arkadaş teşviki ile yapılan bir işlem de söz konusu olabilir. Böylesi durumlarda yeni baştan firmanın mali durumunun değerlendirilmesi bilahare yapılacak işleme karar verilmesinde fayda vardır. Bu noktada firmanın büyüyen bir yapıya sahip olduğunun tespit edilebilmesi önemlidir. Flap’ı da bu çerçevede değerlendirmeli. Şirketin geçmiş yıl verileri takip edildiğinde büyüme noktasında zorlandığı görülecektir. Son üç yılda geliri azalırken kârında dalgalı bir seyir söz konusu. Geçtiğimiz 2020 faaliyet döneminde ise pandeminin de etkisiyle zarar açıkladı. Kamuyla en son paylaşılan 2021 üç aylık bilançosunda kâr açıklamış olsa da gelirlerindeki düşüş devam ediyor. Veriler işletme sermayesinin hızla gerilediğine işaret ederken ileriye dönük büyüme sıkıntısının sürdüğünü göz ardı etmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak geçtiğimiz nisan ayında aldığı karar gereğince bedelli sermaye artırımına gitti. 31.250.000 TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 200 bedelli artırarak 93.750.000 TL'ye çıkardı. Öte yandan izahnamede yer alan değerlendirmeye göre kongre ve organizasyon sektörünün yapısal bir değişikliğe gittiğine dair tespitleri var. İlerleyen süreçte kongre ve organizasyonların dijital platformlara daha fazla taşınacağı ve sektörün daralacağını öngörüyor. Gelir yaratmada zorlanan firmanın böylesi bir tespitin hayat bulması halinde daha da zorlanması kaçınılmaz olacaktır. Mevcut tespitler karşısında şirketin ek gelir kanalları açabilmesi önemli.

FLAP KONGRE TOPLANTI HIZ. FLAP

Alış0,00

Satış0,00

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat0,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI