SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜZENLİ TEMETTÜYE GEÇTİ-
SORU : Arena Bilgisayar fiyatı düşük diye aldım. Düzenli olarak da alım yapmaya devam ettim. Bu derece geri kalması hakkında ne düşünüyorsunuz? Gözümden kaçan bir durum mu var yorumunuz nedir? Gönderen : Mert Zileli26.04.2023, 18:48

Borsada alım satım yapılırken her işlemde bir beklenti ve hedefin olması olağan bir durumdur. Neticede bir işlemin iki tarafı vardır ve hem alıcı hem de satıcı yaptığı işlemin neticesinde kâr etmeyi amaçlar. Kuşkusuz yatırımcının beklentisi zaman ile birlikte değerlendirildiğinde bir işlemdeki her iki tarafın da kazançlı çıkması olanak dahilindedir. Öte yandan yanlış hesaplama ya da yanlış zamanlama neticesinde sadece bir tarafın kazançlı olduğu ya da iki tarafın da zarar edeceği bir işlem gündeme gelebilir. Bunun için alım gerekçesi kadar hedeflenen sürenin de oldukça önemli olduğunu göz önünde bulundurmalı. Arena Bilgisayar, Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle 89 kuruş seviyelerinde bulunurken geçtiğimiz ocak ayında 23,62 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 15 TL’den işlem görüyor. Hissenin zirveden alınması halinde gelinen seviye itibariyle zarar edilmesi olağan bir durumdur. Ancak zirve seviyesinde alım yapılırken ki gerekçenin önemli olduğu unutulmamalı. Bu alım nedeninin hala geçerliliğini koruyup korumadığı göz önüne alınarak hareket edilmesi doğru olandır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin 2022 faaliyet döneminde kârını yüzde 63 oranında artırarak 109,5 milyon TL’ye yükselttiği gözleniyor. Son kapanış fiyatına göre gerek Fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri makul seviyelerde bulunuyor. Şirketin düşük de olsa son üç yılda nakit temettü ödemesinde bulunmasını ise olumlu değerlendirmeli. Şirketin Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2023 günü de hisse başına brüt 0,10 TL nakit temettü ödenmesi teklifinde bulundu.

ARENA BILGISAYAR ARENA

Alış0,00

Satış50,70

Gün İçi En Düşük50,00

Gün İçi En Yüksek51,90

PD/DD3,37

FK22,15

Fiyat50,70

Değişim-0,59%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI