SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Arena Bilgisayar defter değerinin üçte bir fiyatına işlem görüyor Şirket batıyor mu her şey yalan mı? Gönderen : Osman Yıldız05.11.2019, 07:27

Borsada işlem yaparken çeşitli veriler referans olarak kullanılabilmektedir. Bunlardan en yaygını ise fiyat kazanç oranı ile piyasa defter değeridir. Söz konusu veriler nihayetinde ilgili şirketin mali yapısı ile hissenin değeri arasında bir bağlantı kurmaktadır. Bu noktada asıl önemli olanın şirketin kâr edip etmediği ve elde ettiği kârı artırıp artırmadığıdır. Nihayetinde yapılan tüp analizlerin gayesi firmanın mali yapısının ileriye dönük ne olabileceği yönünde tahminde bulunabilmektir. Eğer firmanın daha kârlı ve gelirini artıracağı yönünde bir işaret alınıyorsa buna bağlı olarak hissenin değerinin de artma potansiyeli yükselecektir. Diğer taraftan gelirinin düşmesi ve zarar öne çıkıyorsa hissenin değerinin de azalması muhtemel beklenti olacaktır. Arena Bilgisayar için de benzer durum söz konusudur. Şirketin mali yapısı incelendiğinde geçen beş yılda sürekli gerileyen bir kârlılığa sahip olduğu gözlenmekte. Son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda ise olumlu yönde bir gelişme söz konusu ve yaşanan kâra yatırımcının da tepkisiz kalmadığı görülüyor. Hisse özellikle mayıs ayından itibaren kayda değer bir yükseliş gerçekleştirdi. Şimdilerde 5,40 TL seviyelerinde işlem gören hissenin mevcut seviyesinde güçlü bir direnci bulunuyor. Ancak bu seviyeyi güçlü bir taleple aşamaması halinde satışlara bağlı olarak gerilemesi gündeme gelebilecektir. Şirketle ilgili önemeli gelişme ise yüzde 100 hissedarı olduğu bağlı ortaklığı Sensonet Teknoloji ile birleşecek olması. Devralma yoluyla gerçekleşecek birleşme ile ilgili süreç henüz tamamlanmış değil.

ARENA BILGISAYAR ARENA

Alış0,00

Satış46,68

Gün İçi En Düşük44,82

Gün İçi En Yüksek47,50

PD/DD3,10

FK20,39

Fiyat46,68

Değişim-0,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI