SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATICILAR DAHA ETKİN-
SORU : Arena Bilgisayar bedelsiz açıkladıktan sonra ciddi düşme gösterdi. Yeniden bir yükseliş trendi olur mu? Görüşleriniz nedir? Gönderen : Mücahit Palaz06.07.2021, 17:05

Arena Bilgisayar düzenli temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor. Şirket, son olarak geçtiğimiz nisan ayında hisse başına yaklaşık 50 kuruş nakit temettü ödemesinde bulundu. 2 Temmuz 2021 günü de yüzde 212,50 TL bedelsiz sermaye artırımında bulundu. Son olarak 2009 yılında sermaye artırımında bulunan şirket, uzunca bir aradan sonra ilk defa bedelsiz sermaye artırımına gitmiş oldu. Hissenin fiyatı ise son iki yılda ciddi bir dalgalanma gerçekleştirdi. Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 90 kuruşa kadar inen hisse, arada düşüşler yaşasa da bu yılın başına kadar çıkışını sürdürdü. Mart 2021’de ise düzeltilmiş verilerle en yüksek 21,03 TL’yi test etti. Hissenin hareketi yılın ilk üç ayında yataya dönerken nisan ayından itibaren düşüş eğilimi daha net bir şekilde ortaya çıktı. Bu anlamıyla yılın ilk ayından itibaren alıcıların motivasyonundaki zayıflama dikkat çekiyor. Halihazırda hissede düşüş devam ederken son işlem günü olan 6 Temmuz 2021 günü kapanış 12,17 TL’den gerçekleşti. Hissenin test ettiği zirve seviyesi nazara alındığında düşüşün rahatsız edici olması normal. Öte yandan daha geniş bir pencereden bakıldığında iki yıl önceki çıkış noktasına göre farklı yorumda bulunmak da mümkün. Mevcut seviyelerden tekrar hissenin yönünü yukarı çevirmesi ise alıcıların güçlenmesiyle yakından alakalı olduğunu not etmek gerekiyor. Son iki yılda kârını hızlı şekilde artıran firma, 2021 ilk çeyrek bilançosundaysa performansını düşürdü. Dönem kârında ciddi bir düşüş söz konusu. Mevcut performansın devamı halinde yıl sonunda da bir önceki yıla göre kârın gerilemesi gündemde kalacaktır. Böylesi bir durumda satıcıların etkinliğinin devam etme ihtimali gündemdeki yerini koruyacaktır.

ARENA BILGISAYAR ARENA

Alış0,00

Satış51,50

Gün İçi En Düşük49,80

Gün İçi En Yüksek52,05

PD/DD3,42

FK22,50

Fiyat51,50

Değişim0,59%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI