SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜZENLİ NAKİT TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : Sektöründe lider olan INDES için bu fiyatlar yeterli mi sizce? Daha da yukarı olması gerekmez mi? Gönderen : Emre15.11.2022, 20:55

Borsada işlem gören hisselerin fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulunurken bakış açısına göre farklı sonuçlara varmak mümkündür. Değerleme ölçüsü her yatırımcı açısından farklı kriterleri gerektirebilmektedir. Bu nedenle değerlendirmede bulunmadan önce kriterlerin netlik kazanmasında yarar vardır. Büyüyen, düzenli olarak gelir ve kârını artıran firmaların takip edilmesi bu noktada önemli bir seçenek olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Şirketin düzenli nakit temettü ödemesinde bulunması da önemli kriterlerden biri olarak not edilmeli. Öte yandan hızla büyüyen şirketlerin kendilerine yaptıkları yatırım nedeniyle nakit temettü ödemesinde bulunamamasının kabul edilir bir yanı olduğunu da unutmamakta yarar var. Ancak herhangi bir yatırımı olmayan şirketlerin temettü ödemesi de yapmaması halinde tercih noktasında daha temkinli durmak gerektiğini düşünmekteyiz. İndeks Bilgisayar, son iki yılda kârını yükseltirken 2022 dokuz aylık mali tablolarında da kârdaki artışını sürdürdü. Söz konusu ivme yıl sonunda da büyümenin devam edeceğine dair önemli bir işaret olarak değerlendirilmeli. Öte yandan şirket düzenli nakit temettü ödemesinde bulunan firmalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl nakit temettünün yanı sıra yüzde 300 bedelsiz sermaye artırımında bulundu. Bu yıl da mayıs ayında brüt yüzde 54 nakit temettü ödemesi verdi. Hissenin performansını gösteren gerek fiyat kazanç gerekse piyasa defter değeri uzun süredir sektör ortalamalarının altında seyrediyor.

INDEKS BILGISAYAR INDES

Alış0,00

Satış9,46

Gün İçi En Düşük9,37

Gün İçi En Yüksek9,58

PD/DD1,20

FK2,79

Fiyat9,46

Değişim0,96%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI