SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞÜK HACİM, SERT DALGALANMANIN SEBEBİ -
SORU : Kalkınma hissesinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Mevcut durumu nedir? Gönderen : Murat Karlıova31.10.2021, 15:47

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, son üç yılda ciddi bir hareketlilik sergiledi. Hisse, geçen bu süre zarfında üç defa yukarı yönlü kayda değer atak geçekleştirirken aynı şekilde üç defa da benzer boyutta geri çekilme yaşadı. Buna karşın gelinen aşamada çıkış noktasının hayli üzerinde olduğunu not etmek gerekiyor. Hisse, Eylül 2018’de düzeltilmiş verilerle 1,71 TL seviyelerinde işlem görürken yeniden yapılandırmaya gidilmesi yönündeki haberlerle hissede kayda değer bir hareketlilik yaşandı. Hisse gerçekleştirdiği çıkışın ardından Ekim 2020’de düzeltilmiş verilerle 47,12 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde de 20,98 TL’den işlem görüyor. 1,6 milyar TL sermayeye sahip olan bankanın halka açıklık oranı ise yüzde birin altında. Düşük halka açıklık oranıyla Piyasa Öncesi İşlem Platformunda yer alıyor. İşlem hacmi içinde yer aldığı bankacılık sektörüne göre hayli düşük. Bu durum hisseye yönelik hızlı yönelim ya da satışlarda sert hareketlenmelere sebep olabilmekte. Hisseyle ilgili piyasa göstergeleri ise yatırımcının temkinli olmasını gerektiriyor. Zira fiyat kazanç oranı 46,62 gibi yüksek bir seviyede bulunuyor. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 8,43. Düzenli olarak kârını büyütmeyi başaran banka, son iki yılda ivmesini artırmış görünüyor. 2020’nin ilk yarısında kârın yüzde 114,46 artması yıl sonunda yine güçlü kârlılığın işareti olarak yorumlanabilir. Büyümenin korunması hissenin piyasa göstergelerini daha makul seviyelere çekmesine olanak tanıyacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

T. KALKINMA BANK. KLNMA

Alış0,00

Satış15,73

Gün İçi En Düşük15,80

Gün İçi En Yüksek15,80

PD/DD3,61

FK9,73

Fiyat15,73

Değişim0,19%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI