SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK YÜZDE 10 PAYI SATACAK-
SORU : Rubenis Tekstil alıp yıl sonuna kadar yatırım yapmak istiyorum. Sizce doğru bir karar mı yoksa hatamı yapıyorum? Ya da ne önerirsiniz? Gönderen : Dilek Günay26.03.2024, 00:32

Borsada kimi zaman yatırımcılar dönemsellikten istifade ederek kazanç sağlama yolunu tercih edebilmektedir. Özellikle turizm gibi sezonluk işlerde yatırımcılar iş hacmi artan firmalara yönelerek oluşan dalgalanmalardan yararlanma yoluna gidebilmektedir. Tabi bu tür sezonluk dalgalanmalardan yararlanmak ilgili şirketin gelir ve kâr büyümesini iyi takip etmeyi gerektirir. Bunun dışında dönemselliği olmayan şirketlerin hisselerindeki kısa vadedeki dalgalanmaları daha ziyade genel ekonomiye ilişkin gelişmelerle doğrudan alakalıdır. Bunun takibi ise bireysel yatırımcılar açısından hayli zor olması sebebiyle riski büyütür. Bu açıdan şirketin mali performansından bağımsız olarak gereksiz risklerin üstlenilmemesi açısından tavsiye edilir bir tarafı olmayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak kârını düzeni olarak büyütmeyi başaran Rubenis Tekstil’in son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali dönemde kârını yüzde 7,94 gerilettiği görülüyor. Şirketin hasılatındaki yüzde 72,36 oranındaki büyümeye rağmen kârın gerilemesinde maliyet ve giderlerdeki daha yüksek artış ile finansman giderlerinin büyümesi etkili oldu. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin sermayesinde yüzde 64,11 paya sahip bulunan Osman İpek, yüzde 10’luk payını satmak için SPK’ya yaptığı başvuru onaylandı. Satışı gerçekleştirecek olan ortağın hissenin piyasasını dalgalandırmaması açsından satış işlemini sürece yayması doğru yaklaşım tarzı olacaktır.

RUBENIS TEKSTIL RUBNS

Alış0,00

Satış37,08

Gün İçi En Düşük36,24

Gün İçi En Yüksek37,60

PD/DD1,43

FK52,35

Fiyat37,08

Değişim-0,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI