SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBİTİŞİKTEKİ SİTENİN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN GÖRÜŞÜYOR-
SORU : Pasifik GMYO hissesini nasıl görüyorsunuz? Sizce yükseliş devam eder mi? Gönderen : Öykü Demircan28.03.2024, 19:15

Bir hissenin yükselebilmesi için öncelikle yatırımcının talepte bulunması gerekir. Satıcının daha istekli olduğu bir pazarda hissenin çıkışından ziyade düşüşü gündeme gelecektir. Hisseye yönelik ilgiyi güçlendiren en önemli unsur ise şirketin büyüyeceğine dair beklentidir. Pasifik GMYO açıkladığı son üç yıla ait mali tablolarında önce zarardan kâra geçti, sonra da oluşan kârı büyütmeyi başardı. Bununla birlikte son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali tablolarda düşen hasılat öne çıktı. Hasılattaki yüzde 53,11 oranındaki gerileme kârlılıkta da yüzde 85 aşağıya gelmesine sebep oldu. Firmanın dönem sonunda kârı 310,4 milyon TL oldu. Bir önceki yıl ise bu tutar 2 milyar TL seviyesinde bulunuyordu. Geçtiğimiz yıl konut satışlarındaki düşüş şirketin de gelirlerini ciddi şekilde düşürdü. Bu nedenle 2023 yıl sonunda da benzer bir tablo ile yatırımcısının karşısına çıkması sürpriz olmayacaktır. Öte yandan konut satışlarına yönelik 2024’ün ikinci yarısından sonra bir canlanma beklendiği düşünüldüğünde şirketle ilgili kâr artışının ancak yılın ikinci yarısından sonra gündeme gelmesi daha fazla olasılık dahilinde görünüyor. Pasifik GMYO ile ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise İstanbul/Etiler’deki Next Level proje alanının bitişiğindeki siteyle ilgili. Şirket hemen bitişikteki 12.557 metrekare olan sitenin malikleriyle dönüşüm ve proje geliştirilmesi amacıyla görüşmelere başladığını belirtmekle yetindi.

PASIFIK GMYO PSGYO

Alış0,00

Satış6,11

Gün İçi En Düşük6,03

Gün İçi En Yüksek6,16

PD/DD0,47

FK6,05

Fiyat6,11

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI