SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜYECEĞİNE DAİR GÜÇLÜ İŞARET ŞART-
SORU : Pasifik GYO hissesinde beklentimiz nereye kadar olmalı veya doğru bir tercih midir? Şimdiden teşekkürler. Gönderen : Talih Caymaz02.01.2022, 13:00

Geçtiğimiz aralık ayında borsaya gelen Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, piyasadaki olumsuz havanın da etkisiyle halka arz fiyatının gerisine düştü. Hissenin halka arz fiyatı 16,38 TL iken 16 Aralık 2021 tarihli ilk açılışını 16,30 TL’den gerçekleştirdi. Satıcıların daha etkin olduğu piyasada her ne kadar ikinci işlem gününde 17,88 TL’ye kadar çıksa da devamı gelmedi. Satıcıların ağırlık bulduğu hissede fiyat gerilerken yılın son günü kapanışını 14,08 TL’den gerçekleştirdi. Fiyatın halka arz rakamının üzerinde olması yatırımcısı için olumlu olarak değerlendirilebilir. Kuşkusuz uzun vadede beklentiyi güçlendirecek husus şirketin gelir ve kârlılık noktasındaki performansı olacaktır. Geçtiğimiz 2020 faaliyet döneminde 32,5 milyon TL gelir elde eden şirket, yıl sonundaysa 2,4 milyon TL zarar açıkladı. Geçmiş yıl zararlarının toplamı ise 16,4 milyon TL. Birikmiş zararlarının varlığı yatırımının temkinli yaklaşması için önemli bir neden. Geçmiş zarar toplamı şirketin özsermayesinin ekside olmasına sebep oluyor. Firmanın son açıklanan 2021 dokuz aylık bilançosunda kârlı bir tablo gözlense de bunda halka arz edilmesinin etkisi göz ardı edilmemeli. Bu itibarla uzun vadede gelir ve kârını büyüteceğine dair daha güçlü verilerin alınabilmesi önemli. Aksi taktirde özsermayesi eksideki bir firmaya yönelmek için güçlü bir neden de olmayacaktır.

PASIFIK GMYO PSGYO

Alış0,00

Satış6,11

Gün İçi En Düşük6,10

Gün İçi En Yüksek7,37

PD/DD0,47

FK6,05

Fiyat6,11

Değişim-8,81%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI