SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAZİMUT PORTFÖY YÖNETTİĞİ FONLAR İÇİN ALDI -
SORU : Anadolu Grup Holding bir iniyor bir çıkıyor. Ne yaptığı belli değil. İlerisi için düşünceniz nedir? Gönderen : Kemal Tekay14.04.2022, 19:47

Hisse senetleri, piyasadaki gelişmelere bağlı olarak dalgalanmalarda bulunması olağan bir durumdur. Piyasaya gelen haberler hisselerde bazen çıkışlara bazen de düşüşlere sebep olur. Ancak firma düzenli bir gelir ve kâr büyümesi gerçekleştirebiliyorsa o taktirde çıkış için uygun zeminin varlığından bahsedilebilecektir. Aksi taktirde düşüş yönü ağırlık bulacaktır. Anadolu Grup Holding son açıkladığı 2021 yıl sonu bilançosunda kârını yüzde 552,80 oranında artırdı. Firmanın ana ortaklık faaliyet kârı her zaman artıda olmamasına rağmen geçmiş yıllarda düzenli nakit temettü ödemesinde bulunduğu görülüyor. Bunda iştiraklerinden elde ettiği gelirlerin etkisi bulunuyor. Şirket bu yıl hisse başına brüt yüzde 25 oranında temettü ödemesinde bulunacak. Ödemenin 25 Mayıs günü gerçekleşeceği belirtildi. Hissenin fiyatında ise geçen üç yıllık zaman diliminde dalgalanmalar yaşanmakla birlikte çıkış ivmesi dikkatlerden kaçmıyor. Son olarak Aralık 2021’de zirvesi 49,72 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında aşağıya kaydı. Hissenin son bir aydır tekrar yönünü yukarı çevirdiği gözleniyor. Bunda Azimut Portföy’ün, kurucusu olduğu fonları için gerçekleştirdiği alımların payı göz ardı edilmemeli. Söz konusu Portföy, 24 Mart günü gerçekleştirdiği alımlarla payını yüzde 8,90’dan yüzde 11,15’e yükseltti.

ANADOLU GRUBU HOLDING AGHOL

Alış0,00

Satış331,75

Gün İçi En Düşük329,25

Gün İçi En Yüksek336,00

PD/DD1,25

FK4,11

Fiyat331,75

Değişim-0,15%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI