SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıADANA’DA LOJİSTİK DEPO -
SORU : RYGYO maliyetimin altında. Daha da düşüş devam eder mi? Hisseyi nasıl yorumlarsınız? Gönderen : Hüseyin 20.04.2021, 22:36

Hisse senetlerinde zaman zaman sert çıkışlar gözlenebiliyor. Bu çıkışların cazibesine kapılan yatırımcılar ise fırsatı kaçırmamak gayesiyle herhangi bir inceleme ya da araştırma yapmadan alıma yönelebilmekte. Borsada yapılan en büyük hata inceleme yapmadan gerçekleştirilen işlemler olsa gerek. Bunların neticesinde ciddi zararlar gündeme gelebilmekte. Oysaki borsada her zaman fırsatlar vardır ve beklenmesi halinde geriden gelen fırsatın değerlendirilmesi mümkün olabilecektir. Bu nedenledir ki alım yaparken aceleye getirmeden şirketin mali yapısını mutlaka inceleyerek uzun vadeli hedeflerle hareket edilmelidir. Reysaş GMYO’ya bu çerçeveden bakıldığında 2020 faaliyet döneminde önceki yıllara göre kârı yüksek gelse de 2019’un gerisinde bir kârlılıkla yetinmek zorunda kaldı. Şirket gerek bir önceki yıl gerekse geçtiğimiz yıl diğer faaliyet kaleminden elde ettiği gelirle son iki yılda dönem sonu kârını yükseltti. Hissenin fiyatının da bu çerçevede Şubat 2020’de zirvesi 12,18’e kadar çıktığı görülüyor. Mayıs 2019’da ise 62 kuruştan işlem görüyordu. Hisse şimdilerdeyse 4,22 TL’den işlem görüyor ve satış baskısı daha etkin görünüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise Adana’da gerçekleştirilen taşınmaz alımı ile ilgili. 14 Nisan 2020 günü yapılan açıklamada Adana, Sarıçam ilçesinde bulunan toplamda 50 bin metrekare büyüklüğündeki iki taşınmazı kdv dahil yaklaşık 16,8 milyon TL’ye satın aldı. Şirket bu taşınmazın üzerine lojistik depo yaparak önümüzdeki ekim ayında devreye almayı hedefliyor.

REYSAS GMYO RYGYO

Alış0,00

Satış33,46

Gün İçi En Düşük32,72

Gün İçi En Yüksek34,00

PD/DD0,55

FK0,96

Fiyat33,46

Değişim-0,89%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI