SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Yatırım tavsiyesi olarak RYGYO için çok iyi noktalara gelecek dedikleri için 10 lira civarındayken yüklü miktarda almıştık. Hisse yükselir mi? Zarar çok. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Gönderen : Salih Demirci 06.07.2020, 16:45

Reysaş GMYO, geçtiğimiz şubat ayında en yüksek 12,18 TL’ye kadar çıktıktan sonra gelen satışlarla birlikte hızla geriledi. Mart ayında 3,58 TL’ye kadar inen fiyatın ardından tekrar yönünü yukarı çeviren hisse, şimdilerde 6,20 TL seviyelerinde işlem görüyor. Sektörün performansını gösteren BIST GMYO Endeksi, mart ayının ikinci yarısından bu yana kayda değer bir artış sergilerken şubat ayındaki zirve seviyesinin de üzerine çıktı. Fakat Reysaş GMYO’nun fiyatı bu sürede sektör endeksine uyumlu bir seyir izlemedi. İki ayı geçkin süredir yatayda dalgalı bir hareket yaşanıyor. Son iki aydaki fiyat hareketi sektör endeksinin gerisinde kaldı. Bu durum yatırımcının hisseye mesafeli bir duruş sergilediği şeklinde yorumlanabilir. Ancak hissenin fiyatı daha geniş bir pencereden bakıldığında ise farklı bir görünüm sunuyor. Mayıs 2019’da 62 kuruştan işlem gören Reysaş GMYO, sonrasında sürekli yükseldi ve geçen sürede çıkış noktasına göre hayli yüksek bir seviyede işlem gördüğünü söylemek gerekecektir. Çıkış noktasına göre mevcut seviyelerde satış baskısının ağırlık bulması alıcıların temkinli kalmayı tercih ettiği şeklinde yorumlanabilir. Firmanın mali yapısı incelendiğindeyse temkinli olmak için önemli bir gerekçenin varlığına işaret etmekte. Son açıklanan 2020 ilk çeyrek bilançosunda zarar 31,6 milyon TL. Bir önceki yıl ise aynı dönemde zarar 23,5 milyon TL idi. Şirket, üç aylık dönemde esas faaliyetlerinden kâr etse de yüksek finansal giderlerden dolayı dönem sonunda zarara döndü. Ancak önceki yıllarda da benzer bir tablo olmakla birlikte yıl sonunda kâr açıkladığını hatırlatmak yerinde olacaktır. Bu itibarla bu yıl sonunda da kâra dönmesi sürpriz olmayacaktır.

REYSAS GMYO RYGYO

Alış0,00

Satış27,88

Gün İçi En Düşük27,42

Gün İçi En Yüksek28,26

PD/DD0,46

FK0,80

Fiyat27,88

Değişim-0,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI