E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğilimi kar satışlarıyla karşılaşabilir---

Yükseliş eğilimi kar satışlarıyla karşılaşabilir

Yükseliş eğilimi kar satışlarıyla karşılaşabilir
28 Aralık 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükselişini devam ettirerek 1.438,49 ile yeni tarihi zirve test ederken, günü 1.426,03 ile yatay eğilimle kapattı. Yurtdışı borsaların kapalı olduğu günde BIST kısmen önceki günlere göre düşen hacimle gün içinde dar bantta dalgalı bir seyir izlerken TL de günü yatay eğilimle kapattı. CDS’ler haftayı 316 seviyelerinden kapatırken, TL varlıklara yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ediyor.

TCMB beklentilerin üzerinde faiz artışına giderek şahin bir duruş sergilemesi sonrası yabancıların TL varlıklara yönelik ilgisinin artarak devam etmesi beklenmektedir. Yabancı girişlerinin devam etmesi orta vadede TL varlıklardaki pozitif fiyatlamanın ara düzeltmelerle devam edeceğine işaret ediyor.

Bugün başta İngiltere olmak üzere yurt dışı piyasaların bir bölümü kapalı olacak. Yurtdışında meclis ve senato onayandan geçen ABD ek teşvik paketi Başkan Trump tarafından onaylandığı haberleri piyasaları olumu etkilemesi beklenir. Ayrıca, İngiltere ile Türkiye’nin kısa süre içinde serbest ticaret anlaşmasını imzalayacakları haberlerinin piyasaları olumlu etkilemesi beklenir.

Yılın son haftasına girmiş olmamız nedeniyle piyasaların kısmen düşük hacimli sıkışık seyrini devam ettirmesi beklenmektedir. BIST’te yükseliş eğilimi devam etse de momentum kaybetmesi ve sınırlı da olsa kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz. BIST Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri sınırlı negatif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya karışık bir görünümle başladı.

Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde endeks yükseliş eğilimimi devam ettirse de sınırlı da olsa kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz.

Borsa manipülasyonlarının cezası artırılıyor

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor

Yerli varlıklar pozitif ayrıştı

Yılın son haftasının alıcılı açılması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)