E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa manipülasyonlarının cezası artırılıyor---

Borsa manipülasyonlarının cezası artırılıyor

Borsa manipülasyonlarının cezası artırılıyor
28 Aralık 2020 - 09:25 borsagundem.com

Sermaye piyasası ihlallerinde uygulanacak hapis cezası 5 yıldan 15 yıla yükseltiliyor

Pandemi döneminde rekor üstüne rekor kıran hisse senedi piyasalarında anormal fiyat hareketleri yaşanıyor. Dünyanın birçok borsasında teknoloji hisseleri başta olmak üzere küçük ölçekli halka açık şirketlerin hisselerinde fiyat artışları yüzde 1000’i geçmiş durumda. Yatırımcıların borsaya akın ettiği bu dönemde şirketlerde halka arzı kuyruğunda girmiş durkumda. Otoriteler ise olası manipülatif hareketleri önmelemek için yeni tedbirler alıyor. Çin, sermaye piyasası ihlallerine yönelik daha ağır cezalar getirecek. Çin, sahte menkul kıymet ihracı ve diğer sermaye piyasası ihlalleri için gelecek yıldan itibaren cezaları artırıyor.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Kurulu yani Çin SPK’sı yaptığı açıklamada, maksimum hapis cezasının beşten 15 yıla çıkarılacağı duyuruldu. Değişiklik 1 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu, yanlış bilgileri ifşa etmek konusunda, maksimum cezanın üçten 10 yıla değiştirileceğini ve 200.000 yuan (30.572 dolar) para cezası üst sınırının kaldırılacağını bildirdi. Çin ayrıca, menkul kıymet ihracı ve önemli işlemlerde dolandırıcılık nedeniyle
avukatlara ve muhasebecilere en fazla 10 yıl hapis cezası vereceğini kaydetti.

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Küresel piyasalarda tatil havası

Küresel piyasalarda son hafta pozitif başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad28 Aralık 2020 20:30

    Katı, kat-i, uygulanan kurallar en çok bize lâzım, yabancı yatırımcı vede en önemlisi yerli dolar ve altın yatırımcısı borsaya getirilebilirse, en azından yarısı getirilse dış/ iç borç arama, yüksek faizler devri biter, ,,, Türkiyemiz kanatlanır, ekonomide seçkin ülkeler sınıfına girer...

  • Magdur28 Aralık 2020 16:42

    Hurgz Hissesinde magdur oldum. Aldığım fiyata gelmedi bir türlü. Borsa uçtu. Benim hissem ise her gün bir ileri iki geri oluyor. SPK cezaları ağır olsun. Spekler hisseyi esir aldılar ve hareket ettirmiyorlar. Sesimizi duyun lütfen, bizlere yardımcı olun lütfen.

  • Pala28 Aralık 2020 14:12

    Türkiye'de 1 gün hapis yatan yok