E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYerli varlıklar pozitif ayrıştı---

Yerli varlıklar pozitif ayrıştı

Yerli varlıklar pozitif ayrıştı
28 Aralık 2020 - 09:17 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde yılın son haftası başlarken küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Haftanın son işlem gününde tatil etkisinin negatif yansımaları fiyatlamaların geneline sirayet ettiği. Zayıf Amerikan doları temasının düşük işlem hacmi ve dar bant eksenindeki ortamda korunduğu görünürken, söz konusu etki G10 ve EMFX para birimleri nezdinde de takip edildi. Buradan hareketle, yeni günde izlenen haber akışına da paralel aynı eğilimin korunduğu görülüyor. DXY 90.00 sınırına yakın ve yılın son işlem günlerinde kısa vadeli dalgalanmasının ardından stresini azaltmış pozisyonda.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.44 yükselişle emsalleri arasında pozitif anlamda ayrışarak listenin ilk sırasında yer alırken, BİST 100 endeksi kapanışı 1426 puan seviyesi ile yatay seyir gösterdi. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %12.80 ile değişim göstermezken, 316bp düzeyindeki seyrini devam ettirdi.

EMEA bölgesi ve Amerika kıtası işlemleri tatil nedeniyle söz konusu olmadı. Asya’da yeni gün işlemleri hafta başlangıcının ABD kaynaklı haber akışı ile birlikte pozitif olduğunu gösteriyor. TSİ 08.15/ NKY 225 %0.52, Hang Seng %0.02, CSI 300 %0.73 ve KOSPI %0.45 ile fiyatlanmakta. USDCNH paritesi offshoreda 6.5218 ile yuanda değer kaybına işaret ederken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.5236 ile tersi yönde gelişimi ifade ediyor.

Gedik Yatırım ve Medical Park sorusu

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 28/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)