E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor---

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor
28 Aralık 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cuma günü küresel piyasalar Noel tatili nedeniyle işlem görmedi. Trump'a yakın kaynaklara dayandırılan haberde, Trump'ın ABD Kongresi'nin onayladığı 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketini imzaladığı belirtildi. Dünya çapında vaka sayılarında artış eğilimi ise devam ediyor. Avrupa genelinde ve dünyanın bazı ülkelerinde mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilirken, salgın kaynaklı endişeler ve aşı cephesindeki gelişmeler önemini korumaktadır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Perşembe günü TCMB'nin faiz kararıyla yukarı yönlü fiyatlamasını sürdüren TL varlıklarda, küresel piyasaların kapalı olduğu cuma günü de pozitif hava korunmasına karşın kapanışa doğru gelen kâr satışlarının etkisiyle BIST-100 Endeksi'nin gün içi kazançlarını geri verdi. BIST-100 Endeksi haftanın son işlem gününü yatay bir kapanışla 1.426,03 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma günü tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,55 - 7,56 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,57'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz haftanın son günü 1.438 ile rekorunu tazeleyen BIST 100 haftayı 1.426 puandan tamamladı. Önceki haftaların aksine son günlerde yükseliş genele yayılsa da alımların zirve yürüyüşünü destekleyecek coşkuya dönüştüğünü söylemek zor. Bu hafta düşük likidite ile yön bulmak daha da zorlaşabilir. Kısa vade için endekste 1.140-1.450 aralığı izleyeceğimiz ilk direnç bölgesi olacak. Buranın geçilmesi endeksteki yukarı yönlü hareketin yeni bir ivme kazanmasını sağlayabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise ilk olarak 1.410 ve sonrasında son oluşan kısa vadeli trendin bulunduğu 1.390 civarı destekler olarak izlenebilir. Orta vade içinse en önemli desteğin geçtiğimiz hafta da test edilen 1.370 civarında oluşacağını düşünüyoruz.

Yerli varlıklar pozitif ayrıştı

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 28/12/2020

Gedik Yatırım ve Medical Park sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)