E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYılın son haftasının alıcılı açılması bekleniyor---

Yılın son haftasının alıcılı açılması bekleniyor

Yılın son haftasının alıcılı açılması bekleniyor
28 Aralık 2020 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 14.205 artarak 2.147.578’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.806 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 254 kişi artarak 19.878’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.015.230.

Sağlık Bakanı Koca: Toplanan örneklerde mutasyona rastlanmadı .

Sağlık Bakanı Koca: Pekin’deki Kovid -19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen vaka sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz, kur, enflasyon şer üçgenini kırmakta kararlıyız.

Bazı ürünleri için taksit sayıları düşürüldü. Video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışları ile fiyatı 3.500 TL’nin üstünde olan televizyon satışlarında taksit süresi 6 aydan 4 aya çekildi. Tablet, bilgisayar satışları için süre 6 ay olarak devam edecek .

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışlarında 18 olan taksit sayısı sınırı 12 ay olarak belirlendi .

Hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda taksit sayısı 18 olarak uygulanmaya devam edecek. Perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi 8 aydan 6 aya çekildi .

Erdoğan: Ne Avrupa'yla ne Amerika'yla, ne Rusya'yla ne de bölgemizdeki diğer ülkelerle özel bir sıkıntımız, çözülemeyecek bir sıkıntımız bulunmuyor.

Sağlık Bakanı Koca: Biontech aşısı ile ilgili anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur.

Kovid-19 aşısını geliştiren, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye ile yapılan aşı anlaşmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.

Prof Dr. Uğur Şahin: TÜBİTAK ile görüşmelerimiz var. Türkiye’de de BioNTech şirketinin bir yerini açmak istiyoruz.

Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın ekonomik destek paketini imzalama sorumluluğundan kaçınmasının yıkıcı sonuçlarının olacağı uyarısında bulundu.

Donald Trump ABD Kongresi'nin onayladığı 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzaladı.

AB, Kovid-19 aşı kampanyasına 27 Aralık itibariyle resmen başladı. Birliğin aşı programına göre 2021 yılının sonuna kadar kıtadaki yetişkin nüfusun tamamının aşılanması öngörülüyor.

Türk-İş: Asgari ücret 3 bin liranın üzerinde olmalı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Pfizer ve BionTech'in Kovid - 19’a karşı geliştirdiği aşıya başlandığını söyledi.

Korona virüs mutasyonu Fransa, İsveç ve İspanya'da da tespit edildi.

Dünyada korona virüs vaka sayısı sayısı 80,7 milyon kişinin üzerinde.

Ne Olacak?

Yurt içi ve yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yılın son Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısı bugün saat 10:30’da yapılacak.

Türkiye ile İngiltere arasında yarın Serbest Ticaret Anlaşması imzalanacak.

Britanya'da Avam Kamarası, Johnson hükümetinin AB ile üzerinde anlaştığı Brexit sonrası ticaret anlaşmasını görüşmek için 30 Aralık Çarşamba günü toplanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Hafta içinde Brexit sonrası ticaret anlaşmasının taslak metninde anlaşılması ve Trump’ın, üzerinde uzlaşılan yardım paketinde yer alan kişi başı maddi yardımın 600'den 2.000 dolara çıkarılmasını istemesiyle tasarıyı reddetmesinin sonrasında, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, Trump'ın talepleri doğrultusunda doğrudan ödemelerin 2.000 dolara çıkarılması için girişimde bulundu.

Trump'ın şimdi paketi olduğu haliyle imzalayıp imzalamayacağı belirsizliğini korurken Yurtiçinde, TCMB Perşembe günü politika faizini 200 baz puan artışla beklentilerin üzerine çekip %17,00'ye yükseltirken para politikasında sıkı duruşun, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekti. Faiz artırımını güçlü bir parasal sıkılaştırma olarak tanımlarken, önümüzdeki dönemde faiz kararlarının ne yönde şekilleneceğine dair net bir mesaj vermedi. Ancak karar alma sürecinde enflasyonun belirleyici olacağını belirtti. Türkiye'nin 5 yıllık kredi iflas takası primi ise ekonomi yönetimindeki değişim öncesi işlem gördüğü 570 baz puandan Cuma itibarıyla 320 seviyesine gerilemiş durumda.

Ayrıca geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında, Coronavac adlı aşının Pazar gecesi Türkiye'ye yola çıkacağını ifade ederek, Bilim Kurulu'nun değerlendirmeleriyle ''Aşının ülkemizde kullanılması konusunda kendi insanımızda gösterdiği etkiden emin olduk. Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz. Erken dönemde aşının koruyuculuğu %91,25 oranında. Bu giderek daha artmış olacak'' dedi. Noel nedeniyle birçok piyasanın kapalı olduğu haftanın son işlem gününde işlem hacmi zayıf olurken BİST100 endeksi küresel iyimser havanın da desteğiyle 1438 puana kadar çıktıktan sonra kar realizasyonlarının etkisiyle 1.428 puan civarında dengelendi.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Cuma günü 1.573 - 1.588 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.577 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.834 adet azalarak 435.785 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.570 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.597’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.555 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.588 ve 1.597 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.565 ve 1.555 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel piyasalarda son hafta pozitif başladı

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Kurlar, yılın son haftasına nasıl başladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)